#hack4no 2015!

Kartverket og Difi inviterer til hackathon på Hønefoss 5. og 6. juni. #hack4no 2015 innledes med en mini-konferanse om åpne data. Sett av datoene nå! Mer informasjon kommer her.

Hack4no 2015 blir en videreføring av hackthonen som ble arrangert av Kultur- og naturreise i februar i fjor. Mens fjorårets tema var kultur, natur og kart, kommer hackathonen i år til å gå ennå bredere på åpne data. Dette arrangementet inngår i Nordic Open data Week der ulike hackthons og tiltak for åpne data skal finne sted rundt om i de nordiske landene. Hack4no kommer til å være en flaggskip-begivenhet her i Norge.

Junior hack
Nytt i år er at man parallelt med en «voksen-hack» planlegger å ha en «junior-hack» hvor barn og unge skal eksperimentere og programmere.

En viktig del av oppdraget vårt er bidra til å gjøre offentlige data tilgjengelig for allmenheten. Det innebærer ikke bare å åpne lokket, men også å vise hva datasettene inneholder, hva man kan gjøre med dem og hvordan man gjør det, sier kartverkssjef Frøstrup.

Har du en ide til en app eller tjeneste basert på kartdata eller andre åpne data fra det offentlige Norge? Da bør du melde deg på #Hack4no 2015 på Hønefoss 5. og 6. juni.

Kontaktpersoner:
Difi: Heather Broomfield, heather.broomfield@difi.no, tlf. 91 78 82 61
Kartverket: Sveinung Engeland, sveinung.engeland@kartverket.no, tlf 91 32 20 43

 Hvis du har lyst til å hente inspirasjon fra i fjor kan du ta en titt på fjorårets #hack4no-sider. Her finner du informasjon om datasett, vinnerne, andre bidragsytere samt mange forslag til hva som kan lages med åpne data.

 

(Oppdatert 26. mars)

Reklamer

Kategorier: API, App, Åpne data, Brukere, Brukergrensesnitt, DIFI, hack4no, hackathon, Open data, Teknologi, Uncategorized, Visualisering

Forfatter:Sarah McSeveny-Åril

Kulturrådet

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. #hack4no – hack for Norway – 2015 | opennordics.org - 18. februar 2015

    […] #hack4no 2015! | kulturognaturreise.no Accessed 2015-02-18 […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s