Akerselva Digitalt

Denne bildekrusellen krever javaskript.

I Akerselva-piloten har vi et delprosjekt som styres av Teknisk museum og Oslo museum. Fokuset er på industrihistoriske steder langs Akerselva. Innholdet legges i industrimuseum. Herfra så sluses det ut i KNappen via Norvegiana, men også rett ut i appen «Akerselva Digitalt».

Appen er en digital audioguide som er automatisk styrt av gps. Det vil si at du har appen passivt i lomma med høytalere eller hodetelefoner på og beveger deg langs Akerselva. Til fots, på sykkel, med trikk eller kjørende i buss eller bil. I det du kommer innenfor 100 meter så starter et av lydsporene automatisk. De 100 meterene kan du selv justere i appens innstillinger,

I dette delprosjektet har vi ønsket å teste automatisk avspilt lyd og hvilke konsekvenser det har for innholdet. En av utfordringene når man bruker en passiv app med automatisk lydspor er å forstå hva det snakkes om. For en som ikke er kjent kan det være utfordrende å forstå hvilken gate eller bygg man skal konsetrere seg om. Allikevel så dette et veldig godt utgangspunkt for videreutvikling av innhold med dette i fokus.

Appen finnes foreløpig kun for iphone og ipad og kan lastes ned her.  I tillegg kan du se innholdet på industrimuseum. Sida er mobiltilpasset.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Superkort videodemo:

Kategorier: Akerselva, Akerselva digitalt, App

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s