Rallarvegen

image_gallery

Målsettinga med appen er å kunne tilby dei mange reisande langs Rallarvegen meir informasjon om omgjevnadane rundt seg. Det er ikkje meint til å vere ein komplett guide, men meir ein fylgjesvenn på vegen over fjellet. Me ønskjer at den populære sykkelstien skal vere ein så fin oppleving som mogleg og med informasjon om kulturminne, natur, og friluftsliv i lomma håper me at dei reisande skal kome rikare ned igjen frå høgfjellet.

Rallarvegen er ikke et prosjekt i Kultur- og naturreiseprosjektet, men et prosjekt som vi arbeider tett med. Prosjektet styrt av Hordaland fylkeskommune, men har flere samarbeidspartner og bidragsgytere fra blant annet lokalt næringsliv og fra universitet.

Bakgrunnen for appen er de 20 000 syklistene som hvert år sykler langs Rallarvgen. Tanken var å kunne tilby informasjon om natur- og kultur langs den den gamle arbeidsveien om kulturminner, dyreliv, isbreer, og jernbanehistorier. Appen bruker GPS slik at du skal vite hvor du er til en hver tid – og man kan laste ned alt innhold og kart på forhånd slik at dårlig dekning ikke skal ødelegge opplevelsen. «Høyre mens du syklar» skriver Hordaland fylkenskommune – og vi i KNreise anbefaler selvsagt ikke å trykke på mobilen og sykle samtidig. Sikkerheten først 🙂 Satsninga på Rallarveg-appen er en del av Hordaland fylkeskommunes satsning på grønnturisme. De ønsket ikke å sette opp informasjonsskilt, men samtidig gi turstiene en rikere opplevelse.

Hvordan gå frem for å lage noe slikt?

Prosjektet er støttet av Kulturrådet med forutsetning om samarbeide med KNreise og bruke Digitalt fortalt og den nasjonale digitale infrastrukturen som grunnlaget for innholdet i appen. Dette gjør de også og innholdet på 228 poster kan du også fra presentert via Digitalt fortalt. På samme måte kan alle andre også ha en database for formidla innhold til en app i Digitalt fortalt og hente innholdet ut via Norvegiana. Les mer om hvordan hente ut Digitalt via Norvegianas API her. 

Les mer hos Kulturrådet her.

Gratis

Last ned appen fra App Store

Last ned appen fra Google Play

App henter ut innhold fra Digitalt fortalt via Norvegiana og prosjektet er støttet av Kulturrådet.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Kategorier: Digital fortalt, Norvegiana, Rallarvegen, Testing

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. KNappen – kun en demo – ikke en ferdig app | kulturognaturreise.no - 5. januar 2015

    […] Rallarvegen […]

  2. Hvordan ta i bruk Kultur- og naturreise? | kulturognaturreise.no - 9. mai 2014

    […] Rallarvegen […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s