Ferietid – her er noen tips – del 2

I fjor på denne tiden skrev jeg ned noen tips til apper dere kan kose dere med og i år tenkte jeg å fylle på noen litt flere.

Norgesferie

Vestfold

Skal du til Vestfold i sommer? Da bør du stoppe innom Horten og Midgardssenteret. På Midgard kan du laste ned appen Borrehallen for iphone og ipad og utforske områdene rundt Borrehaugene. Gå inn i gildehallen som det er funnet rester av med georadar. Jeg har skrevet litt om da jeg var der nede her. Til høsten kan du gjøre det samme med Gokstadhaugen.

Oslo

Legger du turen til hovedstaden i år så blir vi skikkelig glade om du vil teste ut vår tur i Layar: Indigoturen. Det er langs Akerselva, les hva Lars skriver her. I Oslo anbefaler vi at du tester ut trikkepodkasten til Lutter øre. Sett deg på trikken fra Jernbanetorget til Torshov. På hvis du tar trikken ned igjen kan du ta den til Aker brygge og teste ut hvordan det nye Nasjonalmuseet kommer til å se ut ved hjelp av AR.

Trøndelag

Den trønderske kulturarven kan du oppleve med KULMIN.

Hordaland

Ta turen opp til Rundemanen sammen med Laterna guide og Telemuseet eller legg veien om Telavåg for en virtuell vandring.

Sørlandet

Songvår fyr, Ryvingen fyr, Hatholmen fyr og Lindesnes fyr har en stedsspesifik guide. Det samme har Andorsenhagen i Mandal og Kulturtorvet i Lindesnes kommune. Eller hva med ødegårdsanlegget på Sostelil og Grindheim kyrkje i Audnedal kommune?

Danmark

Hvis du gjør som mange andre og legger ferien til Danmark så kan du teste ut digitale formidlingsposter i Rolskov i Nordjylland.  Dessuten kan du jo prøve ut Historisk Atlas.

England

I London anbefler vi Street Museum, en app som legger gamle fotografier over dagen steder, Dickens Dark London som tar deg til dystre London i 1860 og  Londinium går ennå lengre tilbake til Romerrikets London.

Finland

Legger du veien til Finland kan du oppleve Lepaa digitalt.

Sverige

Opplev Öland digitalt

Öland i Sverige kan du oppleve fyret og landskapet rundt digitalt.

Italia

Roma

Skal du til Roma anbefaler jeg at du sjekker ut AR-appen over Forum Romanum. Spankuler rundt på området og se antikken via at stedet rundt deg blir simulert.

 

Tyskland

I <a href="https://kulturognaturreise.wordpress.com/2012/03/14/en-dag-i-berlin/«>Berlin er det flere apper du kan teste ut

https://kulturognaturreise.wordpress.com/2012/03/14/en-dag-i-berlin/

 

 

 

Vet du om flere apper som bør testes ut? Tips oss i kommentarfeltet.

Kategorier: App

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

7 kommentarer den “Ferietid – her er noen tips – del 2”

  1. Sigrun
    4. juli 2013 kl. 9.06 #

    I Sogn og Fjordane kan du teste ut «Rallarveg-appen» som gir deg informasjon om kulturminne, natur, og friluftsliv langs den populære sykkelvegen (http://bit.ly/1a0QB2D), og i Luster kan du teste ut «Landskap i Luster» som er ein mobil-quiz med spørsmål knytt til måleri på 12 ulike stader i kommunen (http://bit.ly/124IQQt).

    • Marit Kjeksrud Amundsen
      4. juli 2013 kl. 9.09 #

      Rallarvegen har jeg glemt! Den er viktig og fin:)

      Luster må testes!

      Takk

  2. 3. juli 2013 kl. 7.16 #

    Ta gjerne en titt på Find Start. En AR-App som viser veien tilbake til en lagret lokasjon vha piler/vibrering og kart. Deling av gjeldende lokasjon på mail/sms osv 🙂

    • Marit Kjeksrud Amundsen
      3. juli 2013 kl. 7.18 #

      Stilig, skal ta en kikk på den? For både iOS og android?

      Takk for tips!

      • 3. juli 2013 kl. 7.18 #

        Foreløpig kun iOS

      • Marit Kjeksrud Amundsen
        3. juli 2013 kl. 7.19 #

        Det passer fint for meg:)

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sommerferie uten popstjerner | kulturognaturreise.no - 7. juli 2014

    […] er prosjektet veldig opptatt av apper som kan gjøre ferier bedre. Du kan finne noen gode tips her, her og her. Ha en strålende, fin ferie alle […]

Legg igjen en kommentar