En dag i Berlin

Jeg har akkurat vært så heldig og hatt en ferietur i Tyskland og i sammen slengen fikk jeg testet ut noen tjenster i Berlin. På forhånd hadde jeg undersøkt hvilke apps som man kunne prøve i Berlin og valgt meg ut Adidas sin UrbanArt.

Urban Art is a collection of graffiti, murals, sketchbook and urban arts. Art is everywhere, inside the artists that take inspiration from life itself, in this case from the streets, where the vast majority of this works were found. Have fun by observing how street art knows no boundaries of expression, through different representatives techniques.

Litt av grunnen til at jeg vil teste ut akkurat denne er at man kan laste opp egne bidra av det man finner. Jeg bodde hos en kamerat og entusiatisk forklarte jeg om min nye jobb og mulighetene. Jeg dro frem UrbanArt-appen mens vi satt ved frokostbordet og viste om muligheter til å filterere mellom arrangementer, ting som var blitt forsvunnet, favoritter og nye innslag. Man kan og velge ut ferdige ruter som tok oss fra punkt til punkt. Det var mellom 5-9 punkt. I tillegg kan man se urbanart på forhånd slik at man kan gjøre noen utvalg hvis man usikker på hva man liker. Rundt oss var det noen få, så vi bestemte oss for å sjekke noen ut for å teste. I mitt stille sinn håpet jeg også å finne litt streetart som jeg selv kunne laste opp.

Vi la så i vei, og jeg skulle bare sjekke innom facebook: Hva? det står jo at jeg har 3g-dekning. Hvorfor kommer jeg ikke inn? Dette gjalt selvfølgelig alt som krevde nettforbindelse og var ikke en midlertidig feil hos fb. Fryktelig irriterende – og ja, jeg prøvde alle idiottriks. Jeg skrudde av og på telefonen og prøvde å bytte operatør. På kaféen hadde jeg koblet meg til kaféens gratis wifi. Kjempenedtur! Så jeg fikk ikke testet denne.

Men min kamerat visste råd. Da han flyttet til Berlin hadde han tatt i bruk appen CityMaps2Go. Appen koster 14 kr, men har en lite-versjon. Jeg smalt til med 14 kr og foran meg åpnet det seg:

FREE download of 7,800 maps worldwide – once downloaded, use them any time, online or offline ★ World’s #1 iOS offline map app ★ Ulmon Vector Maps with more content and detail ★ NEW: Wikipedia content!

What’s New in Version 3.6  ▶ TRY FREE: Wiki Plus for the first map is for free! Simply go to the Map Download screen and tap the blue arrow on one of your maps. You will find a switch, to activate «Wiki Plus» for free for that map.

Det geniale her er at når du har lastet ned det kartet laster ned kartet på forhånd og du kan og laste ned en wiki-pakke knyttet til kartet. Når du bruker kartet bruker du da ikke kronasjer, men kun gps. 

For å ikke få informasjonsoverdose av punkter så er det to funksjoner i appen. Den grupperer prikker sammen i områder når du scroller langt ut, mens når du nærmer deg så deler den opp i mindre klynger  og til slutt ned i enkelte punkt. I tillegg kan du filtrere på disse alternativene:

 • Nearby
 • Wiki Pluys
 • Food
 • Nightlife
 • Arts & Enterainment
 • Travel & Accomodation
 • Architecture & Buildings
 • Shops & Servixces
 • Out Door
 • Healt & Medical
 • College & Education
 • Orienation & Geography

Siden jeg overhode ikke er særlig kjent i Berlin er jo dette kjekt tenkte jeg, men det viste seg snart at når du har med en som er litt mer lokalkjent så går du til de restaurantene han har kjennskap til. Jeg endte til slutt opp med å kun bruke appen om historiske steder vi besøkte. Da vi kom Berliner Dom glemte jeg faktisk å sjekke om appen var der og tok med meg en folder som jeg leste.

Tørr, men informativ.  

Konklusjon:

1) Å ikke ha dekning er frusterende og ødelegger for bruk (naturlig nok)

2) Å bruke en generell app hvor man kan gjøre alt ble litt for voldsomt når vi hadde planlagte ting. Hadde det vært en bestemt reiserute tror jeg at vi hadde brukt den hyppigere.

Kategorier: Andre prosjekt, App, Berlin

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s