Belinda Andersen

Belinda Andersen er dagligleder for NaviGuiding. Hun er en grunder som kommer ut fra Inkubatormiljøet i Hedmark kunnskapspark og Campus Kjeller.
Hun startet forskning på GPS relatert storytelling i 2008, og Naviguidings unike teknologi er utviklet i samarbeid med Innovasjon Norge, Norges forskningsråd og utvalgte kunder.
Naviguiding fokuserer på turisme, kultur, storbyer, store attraksjoner og geografiske områder av både nasjonal og internasjonal interesse.

Naviguiding – “geotracking og storytelling”

NaviGuiding er et nyskapende interaktivt, digitalt informasjonssystem basert på GPS-teknologi som dekker 3 behov i kultur- og reiselivsnæringen både nasjonalt og internasjonalt.

 1. Systemet løser turoperatørenes og turistattraksjoners behov for å bli synlig og gi mersalg på en mer kostnadseffektiv og kvalitetssikret måte.
 2. Systemet bidrar til å dekke de reisendes behov for universelt utformet kunnskap, tilgjengelighet og underholdning under reisen/besøket. Sanntidsinformasjon kommer direkte til brukeren via Geotracking og historiefortelling.
 3. Systemet gir virkemiddelapparatet innen reiselivet i Norge en digital universelt utformet database over alle attraksjoner og severdigheter på tvers av regioner.

Avspillingsverktøy

Nedlastning av Apps til avspilling for smarttelefoner, lesebrett og PC.

Selskapet tilbyr også guiding på håndholdte enheter og monitorer for buss og båt.

NaviGuiding gir gjennom egenutviklet GPS- og Apps teknologi historiefortellinger, tekst, lyd, bilde og film informasjon over attraksjoner, myter, eventyr, sagn, matkultur, nyere- og eldre historie (bl.a krigshistorie og vikinghistorie), geologi, arkitektur, severdigheter og særegenheter som knytter seg til respektive attraksjon/sted. Denne informasjonskanalen fungerer som en informasjons-, salgs- og markedsføringskanal direkte til sluttbruker over de ulike kulturtilbud turisten passerer/besøker på sin reise.

Informasjonen legges inn i POI-pakker for automatisk avspilling når mottakeren passerer innlagte POI. (POI= Points of interests. Informasjonspakker innlagt på lengde- og breddegradslokasjonspunkter i et kartverk). Informasjonen kategoriseres, oversettes av statsautoriserte translatører og spilles inn av menneskelige skuespillere for å kunne gi kvalitetssikrede ”levende” guide- historiefortellinger i sanntid over brukernes unike interessefelt.

Dagens turister er i større grad enn tidligere ute etter kulturell kunnskap når de reiser. Å tilrettelegge for at de kan få den informasjon de ønsker automatisk og brukervennlig er en fremtidsorientert løsning. Kunden får en nyskapende, innovativ og spesiell reiseopplevelse som gir kunnskap, minner og opplevelser.

Naviguiding tilbys til private reisende og B2B innen bil-, båt-, tog- og flytrafikk. Selskapet skreddersyr også løsninger for attraksjoner, severdigheter, vandrings- og sykkelturisme.

Sommeren 2012 tilbys Naviguiding på Apps i Norges største turistattraksjon: Vigelandsparken i samarbeid med Vigelandsmuseet og Frognerparken.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Presentasjoner fra Morgendagen er mobil | kulturognaturreise.no - 21. mai 2012

  […] Belinda Andersen NaviGuiding AS […]

 2. Om fagdagen og foredragsholdere | kulturognaturreise.no - 13. mai 2012

  […] Tofte og Espen Nordenhaug, Gunnar Liestøl, Håkon M. Bjerkan, Roland Lenz, Anette Rattfelt og Belinda Andersen er våre […]

 3. Program “Morgendagen er mobil” | kulturognaturreise.no - 9. mai 2012

  […] Naviguiding – “geotracking og storytelling” […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s