Wikiverksted om 2. verdenskrig tirsdag 13. oktober

By Riksarkivet (National Archives of Norway) from Oslo, Norway (Abwurf einer Wasserbombe und ihre Explosion) [No restrictions], via Wikimedia Commons

Riksarkivet (National Archives of Norway) from Oslo, Norway (Abwurf einer Wasserbombe und ihre Explosion), via Wikimedia Commons

Lyst til å skrive om krigshistorie på Wikipedia? RiksarkivetRiksantikvaren og Wikimedia Norge inviterer til wiki-skriveverksted med 2. verdenskrig som tema.

Påmelding: Klikk «Bli med» på Facebook  eller ved å sende e-post til: frelun@arkivverket.no for påmelding!

I år er det 75 år siden andre verdenskrig startet i Norge, og 70 år siden frigjøringen. Mange fysiske spor etter krigen er nå i ferd med å forsvinne, samtidig som det stadig kommer til nye kilder og utgis nye bøker og artikler om krigen. På Wikipedia kan alle bidra til å formidle krigshistorien gjennom tekst og bilder om tema som for eksempel okkupasjon, motstandskamp, hendelser, bygninger og steder, og dagliglivet under krigen. Riksarkivet har mye kildemateriale knyttet til 2. verdenskrig, og Riksantikvaren har en egen satsing i år på kartlegging av krigens kulturminner.

På skriveverkstedet vil erfarne wikipedianere og historieformidlere hjelpe deg i gang med skrivingen, og vi presenterer kilder knyttet til 2. verdenskrig. La oss sammen sørge for enda bedre dekning av artikler knyttet til 2. verdenskrig på Wikipedia! Du trenger ikke ha noen forhåndskunnskaper i Wikipedia-redigering for å bli med. Erfarne wikipedianere og nybegynnere er like velkomne!

Praktisk
Riksarkivet_-_Archive_material_in_8th_floor_hallwayVi møtes ved resepsjonen i Riksarkivet kl 18. Riksarkivet ligger ved Sognsvann T-banestasjon. Gratis parkering ved Sognsvann.

Vi begynner kvelden med en omvisning i Riksarkivbygningen (maks 15 personer – førstemann til mølla). Riksarkivets bygg er på 10 etasjer, hvorav sju er under bakkenivå. Vi får i løpet av omvisningen se noen eksempler på materialet Riksarkivet har fra 2. verdenskrig.

Skriveverksted er fra kl. 19-21. NB: Ta med egen PC.

Spørsmål? Kontakt astrid@wikimedia.no

Kategorier: Uncategorized

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s