Utvikling av demonstratorer

Etter at det av flere grunner ikke var mulig å gå videre med utviklingen av mobilapplikasjonen KNappen har vi jobbet med alternative løsninger. Målsetningen i dette arbeidet har vært å kunne lever nyttige og interessante formidlingsløsninger, gjøre tilgjengeling spennende og viktig innhold og å belyse sentrale problemstillinger.

Historisk kart med Norvegiana-dataBåde i arbeidet med KNappen og i det videre arbeidet har vi fokusert mye på ulike kartbaserte formidlingsløsninger og noe av det som har vært veldig spennende har vært å se den raske utviklingen innenfor dette feltet – spesielt når det gjelder åpne og nettleserbaserte løsninger. Open Layers, Leaflet, CartoDB og Mapbox er noen av de løsningene og rammeverkene som både har vist nye muligheter og har senket terskelen for å jobbe med geografiske data.

Etter en anbudsrunde med seks solide tilbud har vi nå valgt å gå videre med Norkart og deres miljø som har fokusert spesielt på denne typen løsninger. De vil bistå oss i arbeidet med å få laget et antall ulike formidlingsløsninger de neste månedene og vi håper at vi både kan få belyst mye av det samme som det ble jobbet med i KNappen og at vi kan få vist fram nye og spennende muligeter. Vi kommer til å jobbe med ulike utvalg av innhold, for ulike geografiske områder og litt ulike tekniske løsninger. Vi håper også at vi kan få vist litt ulike grep i forhold til interaksjonsdesign og visuelle virkemidler.

Vi kommer til å gjøre tilgjengelig både eksempler og erfaringer underveis – alle tilbakemeldinger blir mottatt med stor takk. Og når de enkelte demonstratorene er ferdige vil vi også gjøre tilgjengelig selve koden slik at den forhåpentligvis kan brukes av andre – enten slik den er eller som nyttig utgangspunkt for nye og spennende løsninger.

Her kan du lese mer om demo-utviklings fremgang i blogginnlegget; «Demonstratorarbeidet er i gang»

Reklamer

Kategorier: Formidling, Kart

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

3 kommentarer den “Utvikling av demonstratorer”

 1. 22. mai 2015 kl. 1.09 #

  Olav: Hei, jeg er en av de fra Norkart som jobber med dette, og jeg er helt enig med deg i at kodesnippets er veien å gå.

  Oppdraget vi har fått går jo nettopp på å lage en rekke «små» demonstratorer», som vil kunne fungere som dokumentasjonm uten å være alt for store.

  I tillegg har vi brukt litt tid på å strømlinjeforme hvordan man henter ut data, og laget et bibliotek som lar deg uniformt hente ut data fra alle APIene vi bruker (derunder norvegiana). Disse dataene blir konvertert til GeoJSON, et standard format som kan brukes i en rekke kartbiblioteker.

  Ta gjerne en titt på https://github.com/knreise/KNReiseAPI og spesielt dukumentasjonen på https://github.com/knreise/KNReiseAPI/blob/master/doc.md og live-eksemplene på http://knreise.github.io/KNReiseAPI/examples/api.html

  Er dette formater du synes er egnet for å formidle dokumentasjon?

 2. 30. april 2015 kl. 12.51 #

  Det er absolutt en god ide og noe vi kommer til å prøve å få til. Vi tar også gjerne imot innspill underveis om hvilke tekniske moduler som er mest interessante og hvordan koden bør struktureres for at det skal være nyttig i praksis for videre bruk.

 3. 30. april 2015 kl. 12.26 #

  Kanskje en lur idè hadde vært om Norkart i den anledningen lager «snippets» (små koder som kan gjenbrukes av andre). En ting er jo å kode en hel APP og bygge inn noe i ryggmargen. Selv om det er åpen kildekode, tar det tid og ressursser for andre å sette seg inn i.

  PS. Det er jo også fint at man legger ut applikasjon som åpen kildekode altså 🙂 Men jeg personlig hadde hatt mer nytte av snippets som en del av API-dokumentasjon. Da kunne jeg «limt» sammen tingene selv. Jeg tror det er den lureste måten å få flere brukere på, å dokumentere sine tjenester på en forståelig og lettfattelig måte, gjerne med enkle eksempler ut av kontekst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s