Stå på videre!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Noen tilbakeblikk de siste tre åra

Da er nest siste dag i Kultur- og naturreise kommet. Det er litt vemodig. Prosjektet er for min del blitt en stor del av det jeg er. Troen på åpne data, på kompetanseheving av på tvers sektorene, ele informasjon man har og koble ulike fagmiljøer slik at alle trekker i samme retning er et viktig samfunnoppdraget som jeg mener vi har klart å innarbeide et godt stykke på vei. Jeg er på vei over til KulturIT så forlater ikke tema helt, men blir arbeidene litt tettere på museumssektoren igjen.

Det føles ikke såå lenge siden jeg skrev det første blogginnlegget her på bloggen, men det har gått drøye circus 200 blogginnlegg og drøye tre år. Og mange gode diskusjoner og spennende arbeidsoppgaver har det vært. Vi har arbeidet skulder ved skulder for å få opp bevisstheten rund det store feltet som dreier som om åpne data og mobilformidling av dette. To steg frem og et tilbake, men stadig ny giv og fantastisk inspirerende personer har gjort arbeidet til en lek. Det er få unt å arbeide med så dedikerte og hardarbeidene personer i pilotene, hos partnerne i sektorene og ikke minst i prosjektgruppa! For et par år siden var det over 200 personer involvert – dette har nok doblet seg for lenge siden – ingen nevnt, ingen glemt. Dere gjør alle en svært viktig jobb og er gode ambassadører.

#hack4no står frem som det artigste vi har gjort i KNreise med tanke på å få fart på partneres arbeid med datagrunnlag og API. Virkelig gledelig er det at det blir et #hack4no i år også. Gjennom #hack4no fikk partnerskapet vist seg frem som aktører som ønsker å være i forkant av arbeidet med åpne data og bidra til denne utviklingen.

Da Siri sluttet i fjor sommer skrev hun:

Prosjektet har, etter min mening, vist at det er et stort behov for et operativt koordinerende organ på feltet digital tilstedeværelse, deling og gjenbruk av data, styrking av digital kompetanse i sektorene og i etatene, standardisering og videreutvikling av felles digital infrastruktur og utvikling av tjenester som kan tas i bruk av alle.

Samarbeid og samordning på tvers av fag og sektorer er eneste farbare vei hvis vi skal komme i havn med å gjøre digitalt innhold tilgjengelig og gjenbrukbart. Her trengs et operativt miljø som har en initierende og aktiv rolle for å være pådriver for videre utvikling. Dette ser jeg som en naturlig videreføring av KNreise etter 2015.

Det arbeides nå på alle plan med å få til! En videreføring av oppgaver i prosjektet etter prosjektets avslutning i desember. Dette er svært viktig. Arbeidet med åpne data blir «aldri» ferdig». Det er mye som gjenstår på kvalitet på dataene, forbedringer av infrastruktur og aktiv stimulering til verdiskapning. Men dette er nå på dagsorden og vi går en lys fremtid i møte – og hvem kan ane hva slags geniale og nyskapende ideer som kommer opp.

Lykke til videre! Så ses vi neste gang vi møtes 🙂

Reklamer

Kategorier: Informasjon

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s