Open Data Hackathon på Bergen Off. Bibliotek

HAckathon bergenKva for nokre nye tenester i Bergen kan vi lage ut av opne datasett som ligg tilgjengelig i dag? Dette vil vi finne ut når Open Data Bergen og Bergen Off. Bibliotek inviterer til Hackathon nå siste helga i januar. 

25 stykk er påmeldte til Hackathon på biblioteket i Bergen siste helga i januar, 30.01-02.02. 2015. I løpet av 3 dagar ønsker vi å koke opp spennande idear der vi nyttar oss av tilgjengelege opne data og utvikle nokre av dei ideane vidare. Hackathonet avsluttes med kåring av beste nytenkande prosjektidé.

Program for helga
Vi opner Hackathonet med et offentlig arrangement fredagen kl 16:00 for alle påmeldte, samt alle andre interesserte i Bergen. Vi gir ein kort introduksjon av kva opne data er, skisserer kort kva som er mogleg å få til, kvifor opne data er viktig og vi presenterer ulike datasett. Vi har invitert ei rekke foredragsholdarar som skal inspirere oss:

  • 02:59 Sendingen starter
  • 07:00 Lyd kobles på
  • 10:21 Lyd forbedres
  • 17:25 Kjartan Olsen Fra Bouvet
  • 25:52 Erlend Klakegg Bergheim fra Difi om Opne data
  • 45:46 Anders Opdahl, professor på UiB om semantisk web
  • 1:09:55 Yngve Ødegård, utvikler som jobber med prosjektet Bergen Musikkhistorise ved Bergen Offentlig Bibliotek som er et semantisk web-prosjekt
  • 1:28:50 Michael Menk fra UiB, om opne data
  • 1:44:12 Nils Norman Haukås, uteksaminert masterstudent deler erfaringer på å være på hackathon
  • 1:53:52 Dag Hellesund, redaktør i På Høyden, presentere en oppgave

Lørdagen blir det jobbing og utvikling av idear, før vi avslutter det heile med eit offentleg arrangement søndag kl 16:00 der vi presenterer alle ideane vi har jobba med i løpet av helga, og kårer ein vinnar. Premie og mat er sponsa av Bouvet Bergen.

Datasett

Vi ser også at vi vil få ei rekke spørsmål om å opne datasett i løpet av helga – og at vi hjelper til med å gjere desse tilgjengelege.

Arrangørar er: Livar Bergheim (UIB/Open Data Bergen), Gaute Gjerløw Remen (Open Data Bergen), Anette Bergo (Bouvet) og Herdis Moldøen (Bergen Offentlige Bibliotek).

Open Data Bergen er ei gruppe som samler dei som er interesserte i, og har interesse av å opne fleire datasett i Bergen. I gruppa deler vi nyheiter, diskuterer moglegheiter og deler idear til kva ein kan laga med data – samt etterlyse datasett ein saknar. Bli med i gruppa vår på Facebook, om du synes det høyres interessant ut!
Uten_navn_1

Reklamer

Kategorier: API, App, Åpne data, Design, DIFI, hackathon, Uncategorized

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s