Wiki Loves Maps! Kart og wiki-hackathon

wikihaackLiker du kart? Liker du Wikipedia? Er du gira på hackathons? Da bør du få med deg seminaret og hackathonet i Findland. Datoene er 5.-8. februar 2015 og temaet er historiske kart og geodata.

De ønsker at utviklere, designere og domene eksperter samles for å lage nye konsepter for webtjenester eller applikasjoner. Wiki Loves Maps! er et samarbeid med Wikimedia Finland og Helsinki by og er en del av hackathonet Hack4FI.

Fokuset er på lokasjonsbaserte prosjekter fra fjern og nær og diskusjoner rundt medvirkning i kultur. Er du litt ustødig på finsk er det ingen grunn til bekymring for arrangementet foregår på engelsk.

Wiki Loves Maps! og hack4FI setter seg inn i en kontekst med danskene i #hack4dk og oss i #hack4no

Les mer om seminaret og hackathonet her

Reklamer

Kategorier: hack4fi, hackathon

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment den “Wiki Loves Maps! Kart og wiki-hackathon”

 1. 6. januar 2015 kl. 11.18 #

  Husker jeg drev å testet freebase-illustreringer i 2013, samt jeg så en del på lokalsjonsdata den gangen. Det var dessverre dårlig og lite geolokalisert i Norge.

  Tanken min var å auto-illustrere artikler i Bergen Byleksikon (www.bergenbyleksikon.no), men jeg gav opp prosjektet pga. datakvalitet (eller mangelen på det) i freebase. Jeg innså fort at hvis jeg hadde bare vært amerikansk, engelsk eller fra et annet land, ville det være en gullgruve å hente. Men Norge var ikke helt der enda, men kanskje mer har skjedd 😛 Det kan jo være at Finland har god datakvalitet på «sitt» innhold i WikiPedia for kartfesting?

  Jeg la ut koden jeg lekte med, i tilfelle andre kunne dra nytte av den. Generiske illustrasjoner eller artikler knyttet til f.eks. tittel (eller skjult input felt) er jo veldig enkelt. Kan tenkes API har fått store revisjoner siden den gang, samt datakvaliteten er sikkert en helt annen nå. 2013 er jo tross alt en stund siden 🙂

  http://www.mjeldeikt.no/2013/02/har-du-artikler-men-mangler-illustrasjoner-her-er-gratislosningen/

  PS! Det er ikke sikkert denne koden virker lenger, siden den er 2 år gammel. Den henter tittel fra en WP-side, men man kan like gjerne bruke f.eks. hidden input field eller noe annet. Koden kunne like gjerne biltt skrevet i C#, PHP, perl eller hva som helst (med da curl, wget eller hva enn som passer).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s