Vil du være med å evaluere ”stedr”?

Å fortelle med lyd

Å fortelle med lyd

Om ”stedr”

”stedr” er en mobil app utviklet av SINTEF i samarbeid med NTNU i forbindelse med EU prosjektet TAG CLOUD. ”stedr” kombinerer digital fortelling og sosiale media. Med ”stedr” finner man forskjellige typer fortellinger knyttet til steder. Noen fortellinger hentes fra Digitalt Fortalt, andre representerer et mer spontant uttrykk, for eks. opplevelser fanget gjennom bilder og lyd. ”stedr” henter bilder og lyd fra de sosiale nettverkene Instagram og SoundCloud. ”stedr” gir også mulighet til å organisere fortellingene tematisk. Alle kan skape nye steder, nye fortellinger og nye samlinger. Etterhvert vil ”stedr” også støtte personalisering av innhold til brukerinteresser.

Å fortelle med bilder

Å fortelle med bilder

Foreløpig er de fleste stedene definerte for Trondheim. Man kan dog gjenfinne steder og fortellinger uavhengig av hvor man befinner seg. Du kan lese mer på ”stedr” blogg.

Om evaluering av ”stedr”

Vi holder nå på med å evaluere ”stedr”. Vi ønsker å finne ut hvordan brukere opplever de forskjellige typer fortellinger. Vi ønsker å finne ut om de er interessert i å bidra til å skape fortellinger, i så fall hvilke typer. Vi ønsker å fange brukernes behov. Vi ønsker anbefalinger fra personer med erfaring fra kulturelle institusjoner. Vi har allerede rekruttert flere ”testbrukere” uten tilknytning til kulturelle institusjoner. Nå inviterer vi også dere med tilknytning til kulturelle institusjoner. Foreløpig er ”stedr” tilgjengelig for Android (2.2 og nyere). Du kan finne informasjon om hva det innebærer å være testbruker og hvordan du kan melde deg som testbruker ved ”stedr” blogg.

Noen steder i Trondheim

Noen steder i Trondheim

Fortellinger fra Digitalt fortalt

Fortellinger fra Digitalt fortalt

Tematisk samling

Tematisk samling

Om evaluering av andre app’er utviklet av TAG CLOUD prosjektet

TAG CLOUD prosjektet utvikler flere app’er både for Android og iOS. I følge planen vil en våre partnere i Tyskland dele ut en app for iOS for testing i januar 2015. For å motta informasjon når en ny app eller en ny versjon blir tilgjengelig, kan du gjerne melde deg som testbruker ved vår blogg. Når du melder deg, husk å fortelle oss om du bruker Android eller iOS.

Om TAG CLOUD

TAG CLOUD er et EU/FP7 IST prosjekt som tar sikte på å engasjere et bredere publikum i kulturarv. SINTEF vil bidra med utvikling av sosiale applikasjoner som støtter fortelling. SINTEF vil også gjennomføre pilotforsøk. Les mer om TAG CLOUD i vår tidligere innlegg.

Reklamer

Kategorier: Brukere, Brukergrensesnitt, Brukermålinger, brukertesting, Stedr, TagCloud

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s