Er et ledelsesseminar et smart påfunn?

Ytringskløen er sterk når man er en utålmodig sjel. Kultur- og Naturreise er et prosjekt som skal få fart på arbeidet med åpne data i Kartverket, Kulturrådet, Miljødirektoratet, Riksantikvaren og Riksarkivet. Vi er på plass på #Nokios2014 – Norsk offentlig konferanse for IKT i offentlig sektor både for å få input, snakke med folk som er smartere enn oss og for å presentere KNreise som best practies.

KNreise som prosjekt går mot slutten, vi har et år igjen, og vi høster nå erfaringer og arbeider med å få gevinstene etablert i de fem direktoratene. De tre viktigste utfordringene
jeg mener offentlig sektor står ovenfor er: standarder samarbeid, metodikk samarbeid og forankring samarbeid. Selv tvitret jeg er hjertesukk:

@maritkamu: Det er ikke premiering for samarbeid på tvers i off.sektor. Kun linje. Dette må vi endre på:) #nokios2014

Samarbeid kommer ikke av seg selv. Det kreves mye jobbing. Hard jobbing. Jobbing av flere. Det kreves også å innse at man sikkert tar feil – og at de smarteste folka ikke deg eller arbeider med deg. Ikke rart at når samarbeid ikke premieres at det ryker lett når det havnet oppå alt det andre man også skal gjøre. Vi må sette av tid og ressurser til dette. For å få til dette må det forankres!

I KNreise snuser vi på å arrangere et seminar for ledere som handler om digital ledelsesutvikling, utvikling av digitale ledere eller lederes forhold til digital utvikling. Jeg tvitret:

@KNreise: Kjære kompistvitrere på #nokios2014. Hvilke tema og innledere ville dere hatt på er ledelsesseminar om digital utvikling?

Det er nå to timer siden og har fått kun et svar.

@mspjvj: @KNreise tema: ledere finnes flere steder i organisasjonen – løft kunnskapen frem.

Takk! Men hvorfor er det ikke flere som svarer? Er det ikke et behov? Basert på tema på konferansen, mengden på twitter-feeden og dialog på konferansen: jo! Kjempebehov, men vanskelig og kanskje litt uhåndgripelig. Hvor begynner vi?

@Carlfreds: Digital lederkompetanse må utvikles. Utdanning er påkrevd @ntnu #nokios2014.

@mspjvj: Er det lettere å lære IT-folk lederkompetanse enn å lære fagledere strategisk IT? #nokios2014 #nokiosp

Her må man gjøre begge deler – og vi må hjelpe hverandre – og stole på hverandre. Vi må samle oss om et klart språk, et felles språk, felles metodikk og felles forståelse av mål. Vi må hjelpe hverandre med å komme dit:

@KNreise: @paulchaffey minner alle om hvor viktig det er forklare hvorfor det er bra å fornye, forenkle og forbedre. +1 #nokios2014

@bjornerikthon: #nokios2014 @paulchaffey slår et slag for tillitsbasert ledelse. Gir mening i et land der tillit er et konkurransefortrinn.

Mange ansetter ulik kompetanse og hvis man i tillegg samarbeider så når vi langt.

@TrulsBerg: #nokios2014 @krohntraaseth Anita ønsker seg i paneldebatt på Nokios vilje til endring og innovasjon i egen organisasjon – vel talt Anita

Dette skjer ikke av seg selv – vi må alle jobbe for dette. Til nå har det vært mye ildsjelbasert, men vi må videre. Alle som er i,djevler vet at det er tungt å dra lasset alene. Vi må forankre i alle bauer og kanter.

@KNreise: Jan Hjelle KMD ønsker fagdepartementene på banen mht digital utvikling. Ja takk sier vi. #nokios2014

@buggaw: Offentlige etater som skriker etter koordinering, og et departement som er livredd for å misbruke posisjonen sin. #fail #nokios2014

@mspjvj: @aasmundm viser at departementene forsterker silotanken, Sverige og England har kanselli og cabinet office for samordning #nokios2014

Spørsmålet mitt er fortsatt – en en ledelsessamling på si plass? Hva bør være tema?

@AnnikenPborg: «Dropp IKT begrepet, snakk om hva ledere må kunne i 2014» Takk @krohntraaseth #nokios2014 #NOKIOS #IKT #innovasjon #innovasjonnorge

Kategorier: Ledelse, Samarbeid

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s