Levende guide!

«Mobilguiden fungerte som en levende guide. Mer engasjerende enn skiltene.»

Det er en av kommentarene fra en evaluering av mobilguiden LaternaGuide i Uppsala. Langs en sti finnes det fire plasser der man kan stoppe opp og få se film om det konkrete stedet og lære mer om sommerfugler. En ekspert i filmen står på samme sted og forteller. Informasjonen formidles i et trådløst nett, ikke tilkoblet til Internett. Besøkende gjør som de pleier når de bruker internett, dvs bruker telefonens nettleser. Dermed fungerer det for alle med smartphone. IMG_3792

«Teknikken med bilde og stemme gir en sterkere opplevelse»

«Jeg tenkte først at jeg ville slippe mobilen i naturen, men hele ideen vokste for meg alt ettersom. Bra!»

«Veldig bra… spontant og naturlig, som å høre denne ekstremt kunnskapsrike personen  i virkeligheten!»

Dette er noen av kommentarene fra evalueringen. Responsen ble veldig god! Vi fikk også forslag på hvordan guiden kan bli bedre. F eks kortere filmer, de er 2-3 min lange. I guiden finnes også en quiz. Den ble brukt av flere enn forventet. Et grunnleggende spørsmål var: Skjønner besøkende hvordan man gjør for å bruke guiden? 20 personer startet den uten problemer, av disse trengte syv ikke å lese instruksjonen, de snakket med andre. Tre skjønte ikke hvordan man skulle gjøre. Informasjonen finnes på stolper i tre, disse fikk godkjent. De ble beskrevet som stilige og at de bidro til en positiv opplevelse.

Det er Naturmuseet Biotopia som har bestilt LaternaGuide i Uppsala. De syntes det er bra at besøkende gir uttrykk for at de har lært noe om, og fått en økt interesse for sommerfugler.10653540_10152349467516149_4990233203396051949_n Evalueringen ga oss motivasjon å jobbe videre!

Det var kurset «Naturvägledning för yrkesverksamma» som gjennomførte evalueringen på oppdrag av Biotopia. Vi som produserer mobilguiden har også gransket statistikk fra andre steder der LaternaGuide er i gang. Lindesnes fyr har nå hatt den i over tre år. Det er fortsatt veldig mange tyskere som bruker den. Det siste året har det faktisk vært flere tyskere enn nordmenn. Tyskerne ser og hører også på mer av informasjonen i guiden.

I høst utvikler vi LaternaGuide videre. Man skal blant annet kunne styre andre ting via sin mobil, f eks starte lyd i høytalere ved siden av eller slå på lys. Utviklingen skjer fortsatt i samarbeid med Biotopia, Tingvatn og universitetet HAMK i Finland. Til den finske guiden utvikles en quiz som skal inspirere folk til å lære mer om vekster.

//

Anette Rattfelt, daglig leder i Laterna Vox AS som utvikler LaternaGuide

Stikkord:

Kategorier: Uncategorized

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s