Med kultur i lomma på forskningstorget i Trondheim

Foto: Kjell Jørgen Myrtveit

Foto: Kjell Jørgen Myrtveit

Dette innlegget er opprinnelig skrevet for bloggen til faggruppen ”Sosial Inkludering Teknologi” på SINTEF.
Forskningsdagene er en årlig nasjonal festival der forskningsinstitusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten. EU prosjektet TAG CLOUD, som er relatert til kulturformidling, hadde en stand på Forskningstorget i Trondheim fredag 19. og lørdag 20. september. Mens skolene var invitert på fredag (4.-7. trinn før lunsj og 8.-10. trinn etter lunsj), var torget åpent for alle på lørdag.
På Forskningstorget presenterte vi den mobile og sosiale appen ”stedr” som gir brukere mulighet til å finne fortellinger om kulturminner og dele nye fortellinger med andre. Besøkende ble invitert til å melde seg som testbruker for ”stedr” og andre apper som utvikles i TAG CLOUD. Vi gjennomførte kultur-quizen ”Hva vet du om byen din?”. Dette var et ledd i arbeidet med å integrere støtte for quiz i selve appen. Forskningstorget ga oss også mulighet til å kartlegge publikums digitale og kulturelle vaner.
Vår stand ble godt besøkt av nysgjerrige barn, eldre og familier. Vi ser at kulturminner og historier om egen by engasjerer.
Les mer om vår deltakelse på forskningstorget på Gemini.no.
TAG CLOUD er et EU/FP7 IST prosjekt som tar sikte på å engasjere et bredere publikum i kulturarv. SINTEF vil bidra med utvikling av sosiale applikasjoner som støtter fortelling. SINTEF vil også gjennomføre pilotforsøk. Les mer om TAG CLOUD i vår tidligere innlegg.

Foto: Thor Nielsen

Foto: Thor Nielsen

Kategorier: App, Brukere, Brukergrensesnitt, Brukermålinger, brukertesting, Digital fortalt, Digitale fortellinger, Kultur, Stedr, TagCloud

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s