Testing av KNappen med kolleger på Grünerløkka

Testing Akerselva 2014

KNappen er under testing, og tiden var kommet for å la våre egne kolleger i direktoratene teste. Barn kan være nådeløse hvis noe ikke faller i smak, men våre egne fagfolk kan også være klare i talen.  Hva ble deres dom over KNAppen?

Etter en kort intro om prosjektet ble kollegene fra Riksantikvaren, Kulturrådet og Riksarkivet sendt ut med KNappen. De skulle teste en rute i appen som heter «Et lite utvalg arkitektur på Løkka». Ruta består av en samling punkter, uten en fastlagt rekkefølge. De valgte dermed selv hvor de ville gå, og ble fotfulgt av oss med kamera. Vi så kanskje noe pussig ut der vi kom vandrende. Noen gikk med nesa i telefonen etterfulgt av vandrende blikk på omgivelsene for å se om de sto ved rett objekt, og atter andre fulgte tett på med kamera.

Ønsket var at de skulle sjekke både innhold og funksjonalitet. Det vises imidlertid tydelig at utgangpunktet for testeren når det gjelder hvor vant en er til å navigere i/bruke telefonen og apper er ulikt. Enkelte brukte mye tid på funksjonalitet og fikk nok ikke like mye tid til å resonnere så mye over innholdet. Noen gikk også inn for å se hva som finnes der de kom fra, og fikk seg noen gledelige overraskelser over hva som dukket opp.

Noen tilbakemeldinger

  • Ikonene er ikke umiddelbart selvforklarende
  • Forventninger om forklarende/utfyllende tekster
  • Liker de gamle bildene (fra Digitalt museum)
  • Ønske om å kunne zoome inn på bildene
  • Blir oppmerksom på at det finnes mye de ikke visst om

Ved å bruke appen så de kjapt hvordan egne data fungerer (eller ikke), og de gjorde seg noen tanker om forbedringspotensiale. Hos Riksantikvaren må det blant annet jobbes med å forbedre innholdet. Riksarkivet opplevde, og fikk tilbakemelding på at det til tider ble mye folketellingsdata, og en diskutert mulige løsninger på dette.

Riksantikvaren sender ytterligere en liten gjeng ut imorgen for å teste. Så får vi se om de kommer på andre ting. Mye av det som kom frem under testingen har vi vært klar over, men det er alltid nyttig å få nye øyne på et produkt.

Konklusjonen på testingen med kolleger er at KNappen har livets rett (den må bare justeres litt)!

 

 

Kategorier: Akerselva, Brukere, brukertesting, DigitaltMuseum, Folketellinga 1910, KNappen, Kulturminnesøk, Kulturrådet, Riksantikvaren, Riksarkivet

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s