Dokumentene forteller og Arkivsommer. Mye moro.

Det er tydeligvis bare delvis ferie hos Riksarkivet. Bloggen deres, Dokumentene forteller, holder koken i sommervarmen, og publiserer fine historier, anekdoter, utprøving av oppskrifter fra 1814 og saker som «Christian Fredriks twitterfeed fra 1814 som @ChrFredrik». Godt utvalg, morsomme vinklinger og fin presentasjon gjør bloggen både spennende, informativ og underholdende. Som de skriver selv: «Arkivene er uvurderlige kilder til kunnskap om fortiden, og fulle av gode historier som kan inspirere, underholde, sjokkere, berøre og opplyse oss. I fjellet under Riksarkivbygningen i Oslo ligger det lagret milevis med arkiver som dokumenterer menneskers liv helt tilbake til 800-tallet. Tenk å få tilbringe arbeidsdagen i nærheten av alt dette! Vi synes selv at vi har verdens beste jobb. Denne bloggen lager vi i pur begeistring. Her vil vi presentere dokumenter og foto knyttet opp mot et nytt tema hver måned. Del gjerne videre – disse historiene er også dine! »

Gustav Peter Blom (1785-1869) skrev dagbok fra grunnlovsforsamlingen på Eidsvoll 1814, med tegninger og humor. Dette finner du mer om på Dokumentene forteller.

Gustav Peter Blom (1785-1869) skrev dagbok fra grunnlovsforsamlingen på Eidsvoll 1814, med tegninger og humor. Dette finner du mer om på Dokumentene forteller.

I anledning ferien har Riksarkivet også sparket i gang søsterbloggen Arkivsommer.  Her poster de gamle sommerbilder fra Norge, i håp om at bildene kan inspirere flere til å dele bilder og minner. Publikum oppfordres til å bruke emneknaggen #arkivsommer når de deler nostalgiske bilder og historier på Facebook, Instagram, Twitter eller Tumblr. De beste bidragene blir delt på bloggen.

Fra Riksarkivets #Arkivsommer Foto: Radionette reiseradio, Billedbladet NÅ (PA-0797_2480_00_2_001)

Fra Riksarkivets #Arkivsommer
Foto: Radionette reiseradio, Billedbladet NÅ (PA-0797_2480_00_2_001)

Riksarkivet på Facebook:
https://www.facebook.com/Riksarkivet.no

Riksarkivet på Instagram:
@riksarkivet_norge

Riksarkivet på Twitter:
https://twitter.com/riksarkivet

Reklamer

Kategorier: Riksarkivet

Forfatter:Tollef Ladehaug

Prosjektmedarbeider i Kultur- og naturreise, Norsk kulturråd.

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s