Apper kan gjøre ferien din bedre.

Vi i Kultur- og naturreise er mer enn gjennomsnittlig opptatt av apper, og kanskje spesielt apper som egner seg for reiser. Når ferien nærmer seg ser vi alltid på hvilke apper som kan berike ferien. Marit har tidligere skrevet om apper som gjør ferien bedre i Horten, London, Oslo og Danmark  og i Vestfold, Oslo, Trøndelag, Hordaland, Danmark, England, Finland, Sverige, Italia og Tyskland. Jeg har tenkt å  trekke fram noen apper som gan være til hjelp nesten uansett hvor dere reiser, i tillegg til noen flere stedsspesifikke apper. Oh joy.

Google Field Trip

Google har kommet ganske langt med sin Field Trip, en tjeneste ment å være «din guide til de kule, skjulte og unike tingene rundt deg». Ikke langt unna vårt eget slagord om å gjøre det usynlige synlig. Field trip kan kjøre i bakgrunnen på mobilen din og gi deg beskjed når det er noe interessant i omgivelsene dine. Om du bruker høretelefoner, kan du også velge å få informasjonen lest høyt. Med Googles omfattende nettverk finner de veldig mye informasjon, de aller fleste steder. Finnes til både iPhone og Android

Slik ser Google Field Trip ut fra kontorpulten min i Kulturrådet.

Slik ser Google Field Trip ut fra kontorpulten min i Kulturrådet.

Stay

Norske stay.com satser stort interasjonalt med reiseguider. Disse finner du på nettsiden deres stay.com, men aller mest hendig er selvfølgelig appen deres. Reiseguidene er rimelig gode, og enda viktigere, de er nedlastbare, slik at du ikke er avhengig av å bruke mobildata når du er ute og reiser. Du kan blant annet laste ned hele byer, lage egne reishåndbøker og invitere andre til å bidra til akkurat din reisehåndbok. Spesielt fint er det at det veldig ofte er noen som har laget en lokalguide tilpasset noen av dine egne spesialinteresser. Stay har allerede sterke tilhengere i Kultur- og naturreise.

For en ølnerd som artikkelforfatteren er Brussel Mekka. Blar man videre nedover, finnes det selvfølgelig egne ølguider til byen også.

For en ølnerd som artikkelforfatteren er Brussel Mekka. Blar man videre nedover, finnes det selvfølgelig egne ølguider til byen også.

Litt rask scrolling viste at min gode venn og ølekspert, David Løite, allerede hadde laget en glimrende guide til Brussel. Hva mer kunne jeg be om?

Litt rask scrolling viste at min gode venn, øleksperten David Løite, allerede hadde laget en glimrende guide til Brussel. Hva mer kunne jeg be om?

Settle Up

Ferie er ofte morsommere sammen med venner. Det er mindre morsomt å holde styr på hvem som har betalt hva, hvem som skal være med på å betale hva,  hvem som skylder hvem hvor mye og lignende. Settle up er en glimrende god app som gjør dette veldig mye enklere. Her legger du bare inn alle som har lagt ut noe eller skal betale for noe. Så kan du legge inn hvem som skal dele på hvilke utlegg. Programmet regner ut og kommer opp med forslag om hvem som skal betale hvor mye og til hvem. Denne appen har gjort det veldig mye enklere å avslutte diverse ferier for meg. Den kan selvfølgelig brukes til alt mulig annet som skal gjøres opp også. Finnes både til Android og iPhone.

Fra en demonstrasjon på Settle up. Det fremgår at utenlandske apputviklere ikke vet allverdens om norske alkoholpriser.

Fra en demonstrasjon på Settle up. Det fremgår at utenlandske apputviklere ikke vet allverdens om norske alkoholpriser.

Mortensnes Digitalguide

Mortensnes Digitalguide er en app som kanskje minner mest om en interaktiv bok der temaet er Mortensnes i steinalderen. Appen er veldig pent lagt opp, kanskje spesielt der den viser hvordan isen har flyttet seg, landhevinga og hvordan man har bygget steinbakkehus. Marit har skrevet en lengere anmeldelse av appen her, og du kan laste den ned til iPhone her.

 

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Rallarappen

Rallarappen er en glitrende god guide for deg som har tenkt å sykle eller gå langs Rallarvegen. Også her er det gode muligheter for å laste ned innholdet, noe som kan være kjekt med tanke på at det nok ikke er like god dekning hele veien. Marit har anmeldt appen her. Du kan laste den ned til Android her og til iPhone her.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Hjortefot

Om du er opptatt av dyrelivet rundt deg når du er på ferie, så er Hjortefot en glimrende app som viser deg hvor diverse dyr har blitt observert i omgivelsene dine. Appen henter observasjonenen fra artsdatabanken, så den er bare anvendelig i Norge. Hjortefot ble presentert på vårt eget #Hack4no, og var den første appen derfra som ble lagt ut på iTunes. Det er sikkert også medvirkende til at vi er så begeistret for appen. Du kan laste den ned her.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Kategorier: App

Forfatter:Tollef Ladehaug

Prosjektmedarbeider i Kultur- og naturreise, Norsk kulturråd.

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sommerferie uten popstjerner | kulturognaturreise.no - 7. juli 2014

    […] er prosjektet veldig opptatt av apper som kan gjøre ferier bedre. Du kan finne noen gode tips her, her og her. Ha en strålende, fin ferie alle […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s