Seniorteknologi

Seniorgamer er en nasjonal satsing for å gi tilbud for seniorer i bibliotek basert på dataspill og moderne teknologier, samt relevant utlånstilbud. Seniorgamer skal også innføre dataspill på institusjoner for eldre som en integrert del av hverdagen der. Tilbudet spisses mot hjemmeboende i tidlig fase av demens. Du kan lese mer om prosjektet her: http://www.seniorgamer.no

Image

Mens Seniorgamer satser på å gjøre seniorene til aktive brukere av den nye teknologien, er EU-prosjektet eSenior et skandinavisk prosjekt for utvikling og testing av smarthusteknologi i omsorgssektoren. https://www.fredrikstad.kommune.no/Documents/Prosjekter/Innovativ_helse_og_velferdsteknologi/eSenior.pdf

Det finnes et overlappende samarbeid mellom prosjektene, og på nettsidene til seniorgamer kan man blant annet lese om 90 år gamle Inger Johanne som er superbruker på nettbrett.

 

 

Image

«Jeg liker å prøve meg fram! Og så har jeg hørt at jeg ikke kan gjøre noe galt». Inger Johanne sitter foroverlent i rullestolen. Foran seg på bordet har hun sitt eget nettbrett som hun navigerer drevent på med stor entusiasme. Ivrig forteller hun at da hun kom til Kampen Omsorg+ for ett år siden hadde hun aldri tatt i noen form for datautstyr. Nå er nettbrettet en selvfølgelig del av hennes hverdag og noe hun setter stor pris på.»

Reklamer

Kategorier: Dataspill, eSenior, Seniorgaming, Teknologi

Forfatter:Tollef Ladehaug

Prosjektmedarbeider i Kultur- og naturreise, Norsk kulturråd.

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

3 kommentarer den “Seniorteknologi”

 1. Tollef Ladehaug
  27. mars 2014 kl. 10.02 #

  Hei, Olav.
  De arbeider ut mot seniorer generelt, men spisser arbeidet sitt mot demente. Så langt bruker de hyllevare som kan kjøpes på Elkjøp for en rimelig penge, slik Seksjonsleder Lena Hillestad formulerer det.Her brukes det både nettbrett og X-box med Kinect. Det er viktig for prosjektet å benytte seg av teknologi som institusjonene kan ta seg råd til å investere i. Kinect Sports er blant spillene som blir mye brukt.

  Ulempen med mange av spillene de bruker er at de ofte krever veldig mange valg før man kan komme i gang med å spille- Dette gjør at de eldre ofte er avhengige av hjelp for å komme i gang med å spille. På sikt håper Seniorgamer å kunne inspirere til at noen produserer spill som er mer tilpasset eldre og demente.

  Jeg håper du får tid til å lage det minnespillet. Jeg tror det kunne være en riktig god ide.

 2. 26. mars 2014 kl. 10.17 #

  …samt selvsagt qr-kode alternativ til NFC (2 i 1 brikke)

 3. 26. mars 2014 kl. 10.17 #

  Jeg skjønte ikke helt: Lager de spill, som er tilpasset demente, seniorer og annet?
  Eller lærer de seniorer å bruke nettbrett med eksisterende spill?

  Jeg har vert inne på tanken om å kombinere åpne data med NFC, for å lage gamification. På den måten kunne man laget ordspill og annet, der hintene kunne blitt oppslag mot for eksempel mediawiki bildebasen eller andre ting.

  Fysisk interaksjon med objekter gjennom NFC, etc. et slags «minnespill».
  Men jeg får sikkert aldri tid nok til å lage det 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s