#hack4no | Og at det er en nyttig ting kan ingen komme fra

Brødfjøl. 1907. Fra Norsk Folkemuseums samlinger. Foto fra DigitaltMuseum

Brødfjøl. 1907. Fra Norsk Folkemuseums samlinger. Foto fra DigitaltMuseum

Dette korte blogginnlegg fra Riksantikvaren presenterer en del ideer og innspill til mulige «caser» i forkant av #hack4no-evenementet fredag 7. og lørdag 8. februar 2014. Alle er tatt frem og diskutert internt her hos oss i RA og kan altså bære preg av å være altfor «navlebeskuende» eller fagspesifikke. Men slik er det nå med disse tingene – man er seg selv nærmest!
Vi håper tross disse eventuelle heftelser at noe av skissene på funksjonalitet kan vekke interesse og generere inspirasjon og/eller konkret adferd i form av eventuelle prototyper under hackatonet?

Vi har for hver ide kort prøvd å redegjøre for hva den dreier seg om, og også gi en slags begrunnelse eller hensikt for hvorfor vi mener at akkurat det foreslåtte er en særdeles nyttig ting! For å se enn mer utførlig omtale av ideene gå til www.kulturminnedata.no og for å lære mer om datasettene fra Riksantikvaren – se denne presentasjonssiden!

Case 1: Havnivå og kulturminner
Beskrivelse: Generere flater av en liste med x,y-koordinater for utvalgte kommuner. Disse flatene gis så en høyde på tre meter over kartnull (NN1954) og legges over digitalt terrengmodell fra Kartverket

Case 2: GML-generator
Beskrivelse: Et enkelt «data inn data ut»-program som konverterer GDB og shape til GML. «GML står for Geography Markup Language, og er en implementasjon av XML for utveksling og lagring av geografisk informasjon.

Case 3: Koble kulturminnedata med data fra folketellinger, pantebøker og panteregistre 1664-1910
Eks. bygninger: Hvem bodde der? Hvor mange? Hva arbeidet de med? For arkeologiske kulturminner: hvilken gård/bruk tilhørte de, hvem/hvor mange bodde der? Hva arbeidet de med? Hva slags gårdsdrift var det?

Case 4: Oversikt over kulturminner og deres plassering, kategori/art, funksjon, vernestatus og datering i en kommune eller i et planområde
Enkelt webgrensesnitt med mulighet å se resultatene på kart og i listeformat.

Case 5: Script/tjeneste for å generere liste med lenker til gjenstands- og/eller fotomateriale fra Musitbasene
Med bas i disse registreringer kan enn generert lenkelisten importeres inn i Askeladden/Kulturminnesøk for å berike registreringene der.

Kategorier: API, Åpne data, hack4no, hackathon, Kulturminnesøk

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s