Om framtiden er det vanskelig å spå

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Forleden tok noen av oss som jobber med Digitalt fortalt og Kultur- og naturreise, turen over Dovre. Da vi passerte Dombås poppet mange ikoner opp på våre telefoner og nettbrett, blant annet fortellinger fra Digitalt fortalt sammen med mye annet. KNappen sørget for at vi fikk opp informasjon om turen etter hvert som den skred fram.

At det er vanskelig å spå om framtiden kan vi være enige om, men noe virker mer opplagt enn annet. Som at stadig flere foretrekker smarttelefonen til nettsurfing, og, også som sitt foretrukne arbeidsverktøy.

Utviklingen går fort. Om kort tid kan det hende publikum ikke treffes på nettet slik vi kjenner det i dag, men foretrekker mobile formidlingsløsninger og apper som gir den informasjonen man trenger der man er. Kanskje vil nær all reiseinformasjon bli mobilt formidlet. Kanskje vil sider som Digitalt fortalt forbli «hemmelige tjenester» for de få, pga. endret nettbruk?

Men innholdet – fortellingene på Digitalt fortalt kan nå lenger ut enn sine egne nettsider. Fortellingene kan spres og poppe opp i en app på Rallarvegen eller på Dombås, når du er der. «Sagnet om Tyri» vil du kanskje ha på øret når du kjører gjennom Oppdal? – og hva skjedde egentlig da Dovrebanen sto ferdig og skulle feires i 1921?

Innholdet er gull verd. Vi ønsker å møte framtiden ved å tilrettelegge for at publikum skal få tilgang til fortellingene selv om nettbruken endrer seg. Derfor lar vi utviklere leke seg litt med innholdet på Digitalt fortalt og en rekke andre databaser – i håp om å få utviklet prototyper på tjenester og apper som vil sørge for at kulturdata møter publikum også i framtiden.

Vi deler og sprer allerede svært mye i sosiale medier og ellers på nettet. Har vi lov til det? – hva har vi lov til? Det sier CC-lisendene noe om. Merk dine fortellinger på Digitalt fortalt med lisenser, slik at det ikke er tvil om videre bruk. http://digitaltfortalt.no/info/copyright

7.-8. februar samles utviklere til #Hack4NO

Dine fortellinger trenger en åpen lisens for å bli med på #Hack4NO.

Kategorier: Digital fortalt, Kulturrådet, Lisenser

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. #HACK4NO | Velkommen til hackathon – hva, hvor og påmelding | kulturognaturreise.no - 30. januar 2014

    […] er et samarbeid mellom Kartverket, Kulturrådet, Miljødirektoratet,  Riksantikvaren og Riksarkivet gå inn i […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s