Din mobile grindagut

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

En grindagut var fra gammelt av han som åpnet grinda for reisende. «Din mobile grindagut» er en applikasjon knyttet til GPS baserte kart som viser veg inn til kunnskap på det stedet du er, gjennom lyd, film, bilder og tekst..Pilotversjonen, «Grind Kvinnherad»,  henter fram fortellinger fra utvalgte steder i Kvinnherad i Sunnhordland. På reiseruta fra Rosendal til Mauranger / Bondhusdalen under den majestetiske Folgefonna kan du laste ned fortellinger som  den om  Vestlandets største sølvskatt, om den historiske turisttrafikken over fonna, om Norges eneste baroni, om Hardangerjekter og båtbyggertradisjon, om den store hjortestammen i Ænesdalen om den imponerende Bondusdalen og den majestetiske Folgefonna og mye mer.

Gå inn på app.grind.no, der kan du laste ned Grind Kvinnherad både til Android og til iPhone / iPad

Fylket har en unik skatt i natur- og kulturhistorisk formidling gjennom bøkene «Naturhistorisk og Kulturhistorisk vegbok  for Hordaland» og  «Folgefonna og fjordbygdene. Disse bøkene danner nå grunnlaget for den nye versjonen av kunnskapsportalen http://www.grind.no, som Universitetet i Bergen nå utvikler i en forbedret dynamisk versjon.  «Din mobile grindagut» henter fortellingene fra landskapet og viser veg til mer popularisert kunnskapstoff av høy kvalitet som finnes både i bøkene og på den nye versjonen av nettportalen.

Målgruppen grindaguten er i første rekke rettet mot reisende i Kvinnherad. Den skal nå oversettes også til engelsk, og er klar for turistsesongen våren 2014. Dette er et samarbeid mellom mellom universitet/høgskole  og lokale partnere først og fremst  Folgefonna nasjonalparksenter  og Kvinnherad turistkontor.

Din mobile grindagut er nå i en første testfase der vi håper på mange og konstruktive tilbakemeldinger fra ulike brukere. Vi arbeider videre både med å utvide applikasjonen både innholdsmessig og funksjonelt. Ikke minst ønsker vi å utvikle appen slik at den også kan være et verktøy i undervisningen.

Applikasjonen er utvikla av Universitetsmuseet/Universitetet i Bergen ( redaktør) og Mediesenteret/ Høgskolen i Bergen, i samarbeid med Folgefonna nasjonalparksenter og Kvinnherad turistkontor. Innholdet bygger på materiale frå Kulturhistorisk og Naturhistorisk vegbok, Folgefonna og fjordbygdene, lokale kilder og www.grind.no.

«Den mobile grindagut- Kvinnherad» er støttet av Statoil, Norsk Kulturråd og Folgefonna nasjonalparksenter.

Reklamer

Kategorier: App

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s