Digital byvandring mellom Grønland og Bjørvika

På veggen i det nye lokalet vi sitter henger det et kort. Kortet er en beskrivelse av prosjektet Multiwalks. I forrige uke hadde Siri og jeg et møte med Shwan Dler Qaradaki og prosjektet Multiwalks.

Prosjektet foregår i tre land: England, Italia og Norge. To kunstnere i hvert land lager innhold til en app. I Oslo arbeider Shwan med skjæringspunktet mellom Grønland og Bjørvika.

shawnBetween faces

Broa Akrobaten forbinder bydelene Grønland og Bjørvika. Shwan ønsker å uttrykke kulturmøtet mellom øst og vest

Kunstneren ønsker å gi oss sin verson av historiene og meningene bak lokale utsagn som «det gamle og det nye» og «det nye Øst og Vest».

«Between faces» heter den digiale byvandringen han lager i prosjektet Multiwalks. Her vil du få se hvordan Shwan har jobbet med å  å legge ekstra lag på foto og jobber samtidig med Jazzmontør for å spille inn voiceover på bildene.

Andre prosjekt

I Oslo arbeider også kunstneren Margarida Paiva. Hun gir deg fortellinger på Grønland om kvinner som kjemper for rettighetene til de svakeste stilte i lys av 100-års jublieet for kvinners stemmerettigheter.

I Italia møter du CollettivoFX, unge designere som lager veggmaleriet som forteller historer om nabolagene mellom to stasjoner. Her spiller de fysiske veggmaleriene inn med en animert digital opplevelse.

I England har Gabriel Gbadamosi samme slagord som oss: «Gjør det usynlige synlig igjen». Her bruker de stemmer fra samfunnet sammen med historien.

Appen skal være tilgjenlig fra 31. august og du kan registere deg på prosjektes nettside for å få informasjon om i det den slippes.

 

Prosjektet er støttet av European Cultural foundation og Arts Council England.I Oslo har prosjektet ekstra støtte fra Bjørvika Utvikling. Oslo museum og Cetro Interculturale Mondinsieme i Italia er lokale samarbeidspartnere.

Reklamer

Kategorier: Andre prosjekt, App, Inspirasjon

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kunstnere tar i bruk nasjonal infrastruktur | kulturognaturreise.no - 5. september 2013

    […] Magarida Paiva og Shwan Dler Qaradaki arbeider i det europeisk prosjektet Multiwalks med stedsbaserte digitale fortellinger og digital byvandring. Vi har skrevet litt om Multiwalks tidlere her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s