Hjelp oss med en undersøkelse av digitalisert innhold fra lokale arkiver

Hjelp oss med å sikre at det verdifulle digitale innholdet i Europas arkiver er fullt ut tilgjengelig via Europeana i årene som kommer!

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Kulturrådet er prosjektpartner i det europeiske prosjektet Europeana Awareness, som ligger under Europeana paraplyen. Europeana er en felleseuropeisk åpen kunst- og kulturutstilling på nett og fungerer som et grensesnitt til millioner av bøker, malerier, filmer, gjenstander og arkivmateriale fra hele Europa som har blitt digitalisert.

Innenfor prosjektet gjennomfører alle partner-landene en undersøkelse av rollen lokale arkiver og samlinger kan ha i den fremtidige utviklingen av Europeana.

For å kunne gjøre dette, prøver prosjektet å få en oversikt over den nåværende tilgjengeligheten av digitalisert innhold som eies av lokale, regionale, mindre og andre spesialiserte arkiver – og en oversikt over fremtidige planer på dette området. Kulturrådet vil gjerne sørge for at norske arkiver er godt representert i denne kartleggingen.

Kulturrådet vil derfor vennligst be alle lokale, regionale, mindre og andre spesialiserte arkiver om å fylle ut og sende inn det korte spørreskjemaet på linken nedenfor innen 16. juni 2013.

http://www.surveygizmo.com/s3/991675/EAwareness-Local-Archives-Collections-Survey

Noen spørsmål krever data som du kanskje må undersøke nærmere. For å gjøre det enklere å fullføre spørreskjemaet er det lagt til muligheten for å lagre og gå tilbake til skjemaet på et senere tidspunkt.

Samtidig ønsker prosjektet å jobbe for aktivt medlemskap blant arkiver i Europeana-nettverket, hvor arkiver er per i dag underrepresentert. Europeana-nettverket er et åpent forum for innholdsleverandører og eksperter over hele Europa som representerer og gjenspeiler mangfoldet i Europeana og som gir sine mer enn 600 medlemmer en mulighet til å fremme sine syn. Europeana-nettverket er forent om en felles kulturell målsetting; «å arbeide sammen for å forbedre tilgangen til Europas kulturarv på en balansert og bærekraftig måte». Som medlem i Europeana-nettverket kan du påvirke strategiske beslutninger, samarbeide med eksperter, forbedre dine kunnskaper og finne nye muligheter (f.eks. bruk av Europeana-kanaler til publisering, prosjektmidler, etc.).

Når du har fullført undersøkelsen vil du få tilgang til en lenke som tar deg direkte til et registreringsskjema for Europeana-nettverket.

Bildene finnes på Europeana.eu med brukererklæringen «Europeana rights reserved – free access«. Direkte lenker står nedenfor:

Reklamer

Stikkord:

Kategorier: Europeana, Informasjon, Inkludering, Innhold, Kultur, Kulturarv, Kulturrådet, Teknologi, Utfordringer

Forfatter:Sarah McSeveny-Åril

Kulturrådet

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s