Følg Riksantikvarens satsing på Wikipedia!

Riksantikvarens satsing for å løfte kulturminnefeltet på Wikipedia er nå godt i gang. I løpet av året vil vi gjennomføre en rekke tiltak og arrangementer, som for eksempel kurs, seminarer og konkurranser. Følg satsingen på prosjektsiden «Kulturminner» på Wikipedia.

På prosjektsiden vil vi legge ut informasjon om ulike aktiviteter gjennom hele året. Her kan du også lese mer om målet med prosjektet og bidra med innspill til satsingen.

For å veilede oss i satsingen, vil vi etter en modell fra Riksantivarieämbetets Wikipedia-satsing i 2012 knytte til oss to såkalte «wikipedians in residence» – også kalt «hus-wikipedianere». Mens den ene skal jobbe med innhold (først og fremst ved å veilede, motivere og rekruttere skribenter), skal den andre jobbe med tekniske løsninger for å se hvordan vi kan knytte Wikipedia og kulturminnevernets nettressurser bedre sammen. Vi har også lyst ut stipender for å stimulere skribenter til å delta i dugnaden ved å skrive om kulturminnefeltet på Wikipedia. Dette kan du også lese mer om på prosjektsiden.

Kjenner du noen potensielle «wikipedianere» – eller kanskje du har lyst til å bidra på en eller annen måte til satsingen? Da hører vi gjerne fra deg! Kom med innspill på prosjektsiden på Wikipedia, send en e-post til wikipedia@ra.no – eller sett rett og slett bare i gang med å skrive om kulturminner eller kulturminnevern på Wikipedia.

Dersom du har lyst til å lese om hvordan det gikk med Wikipedia-satsingen til Riksantikvarieämbetet i fjor, kan du ta en titt i prosjektrapporten deres her.

Reklamer

Kategorier: Riksantikvaren, Wikipedia

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s