Være med?

infrastruktur for KNappen

Fremstilling av databaser og infrastruktur for KNappen. Bildet er klikkbart og tar deg til en online presentasjon som tar deg igjennom det steg for steg

Kanskje du allerede er med?

Kultur- og naturreise jobber med en rekke offentlig datasett eller databaser og innhold her som er kartfestet. Det vil si at hvis du allerede bidrar inn i de databasene som vi jobber med så gjelder det bare å sørge for at de enkelte poster er kartfestet og så strømmer dataene ut og inn i KNappen.

Men hva hvis du ikke bidrar til disse databasene, men fortsatt vil være med?

Da har jeg gode nyheter til deg! Både Digitalt fortalt og Kulturminnesøk er åpent for alle. Det vi si at alle kan være med å legge inn i dem.

I tillegg kan du bidra med å kartfeste objekter i Digitalt museum.

Eller du kan bidra med å skrive artikler i Wikipedia og kartfeste dem. Vi har både en enkel og mer komplisert oppskrift for dette.

Skriver du leksikonartikler i Wikipedia, legger inn fortellinger i Digitalt fortalt, kartfester i Digitalt museum eller registerer Kulturminner i Kulturminnesøk så er du automatisk med – og får innholdet ditt opp i KNappen.

Prosjektet jobber med det vi kaller den digitale trekanten på kart. Dvs, kart i bunn. Stedet der du er, er utgangspunktet. Oppå for du leksikonartikler, fortellinger og forvaltningsdata fra det offentlig.

Stikkord:

Kategorier: Åpne data, Brukere, Database, Databaser KNreise, Den digitale trekanten, Digital fortalt, Digitale fortellinger, DigitaltMuseum, How to, Kartfesting, KNappen, Kulturminnesøk, Wikipedia

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kartfest! | kulturognaturreise.no - 17. juni 2013

    […] KNappen henter ut alle kartfesta objekter fra primus/Digitalt museum og appen er landsdekkende selv om vi konsenterer arbeidet i noen pilotområder. Vil du være med på kartfesten? Se her. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s