KNappen er under utvikling!

EVRY vant anbudskonkurransen vi hadde ute og er godt i gang med utviklinga av KNappen. Fra KNreises side så er det jeg som har hovedansvaret for KNappen, men resten av prosjektgruppa til KNreise er med i prosjektgruppa for KNappen.

Vi har akkurat hatt en workshop med utviklerne for KNappen for å komme frem til en detaljspesifikasjon og jeg tenkte at det ville være interessant å vise noen dummie-bilder derfra. Utviklerne fra EVRY er Tedd Hansen og Ingrid Moen.

kart dummie

Startskjerm

I kravspesifikasjonen vår har vi skrevet at det første som skal møte deg når du åpner appen og skal ta noen valg er kartet. Kartet skal være sentert rundt deg og det skal dukke opp POI-er rundt deg. POIene.

POI-ene hentes fra de databasene som er med i KNreise og har et riktmangfold som strekker seg fra dyre- og planteliv, kulturminner og historiske hendelser og personer. Innholdet varierer fra forvaltningsdata til fortellinger og leksikalse artikler, fra naturobservasjoner til kunst. Både private personers fortellinger og fagstoff fra partnernes databaser er en del av prosjektet

Tanken er at du skal kunne klikke på det symbolet du du vil se nærmere på og så få opp en smakebit: Tittel, deler av ingressen, hvilken kategori den hører under og hvilke medietyper som skjuler seg bak. Skissene i dette blogginnlegget er nettopp dette, skisser og har ikke det grafiske på plass. Det handler selvsagt om stedet der du er, men du kan flyttet kartetutstnittet til et annet sted i Norge også.

forsideskjerma

Noe vi holder på diskutere er om kartet er det første som skal møte brukeren, eller om det skal være en annen startskjerm. Evt om denne startskjermen er noe som bare skal komme første gangen. Vi ser også for oss innstillinger hvor du som bruker skal kunne selv bestemme hva som skal være default.

UX-designerne til EVRY skal lage noen forslag før vi tar et endelig valg.

AR dummieUtvidet virklighet

Utvida røyd eller augmented reality får også plass i appen. Her som via kartet skal man kunne trykke på et symbol og så få opp informasjon om POI-en. Akkurat nå holder vi på å lande om dette skal gjøres over bildet eller i bunn av skjermen. På kartet kommer det ved POI-en Noen synspunkter?

Søk og liste

forsideskjerm dummie

Søk dummie

Du skal også få mulighet til å komme til alle poiene via en listevisning. Denne blir som med AR og kart sortert på det som er rundt deg. Du skal også kunne søke deg fram til POI-er. Her skal du kunne bare ta et enkelt fritekst søk eller kombinere det med mer avanserte filtre som går på hvor mange treff du ønsker å få, hvor langt unna de skal være, hvilke sjanger du skal få opp, emner det skal dreie seg om og hvilke medietyper du ønsker å få treff på.

POI visning med videoPOI visning med lyd

POI-en

Uansett hvordan du tar deg frem til POI-en er tanken at den skal gjenspeile den digitale trekanten. Her er to eksempler:

  • POI med video
  • POI med lyd

Når du velger å spille av lyden kan du sette på tastelåsen eller bytte mellom applikasjoner og den vil fortsette å spille. Du vil også kunne stoppe den ved å bruke telefonens avspiller mens den har på tastelåsen. Når du scroller nedover vil lydavspilleren forsvinne og en ny og smalere lydavspiller vil dukke opp.

Du skal kunne trykke tykke på fanene under ingressen for å få opp den informasjonen du vil ha uten å måtte bruke tid på scrolle helt i bunn.

Lag din egen rute eller følg en anbefalt

rute dummie

marits dummie kartDet blir to typer ruter i KNappen. En som blir satt sammen av en redaksjon som alle kan få tilgang til og den ruta som du lager selv.

Innstillinger dummie

Innstillinger

Som jeg skrev over så skal du selv få velge hvilke oppstartsvisning du ønsker: Kart, liste, forside eller AR. I tillegg kan du få inn og velge hvor mange POI-er du skal kunne få opp og sette maks avstand til POI-ene. I tillegg så har du muligheten til å påvirke kartstørrelsen.

Reklamer

Stikkord:

Kategorier: KNappen

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s