Om jeg kunne hacke og data var fri for gjenbruk – da skulle jeg…

Dette er det syvende innlegget i bloggserien «Hvis jeg kunne hacke så..». Her er alle velkomne til å være med å blogge. I serien presenterer vi også de forskjellige databasene som er med i prosjektet. . Forrige innlegg av Geir Myhr Øien: «Sentralt stedsnavn register?»

Lage tematiske apper til bruk på reiser. Ikke reiseguider og ikke by-guider men en slags følgesvenns-app basert på dit interesse. Apper som spisser seg og går inn i et tema, som tilbyr fordypning, kontekst og opplevelse. Appen om våre 28 bevarte norske stavkirker, der du får det hele på et brett.

Konseptet tar utgangspunkt i deg og din reise om den så skal foregå per bil/buss, per tåg eller båt, eller kanskje med fly. Du skal fra A til B, eventuelt via C eller D, dvs. du kjenner din egen reiserutt og på den reisen er det bare tiden, veien og du. For hva gjør man på en reise, hvis man ikke jobber da! Man sitter og ser ut av vinduet, man leser, lytter på musikk, taster på PC-en eller telefonen sin, snakker og tenker, ser film eller kjeder seg i største allmenhet.

Og det er her følgesvenns-appen kommer inn. Tenk å kunne laste ned en app når du bestiller eller planerer din reise som kan gi deg informasjon og fortelle deg om det du er interessert av langs med den vei du reiser. Tenk deg at du flyr fra Oslo til Trondheim og er interessert av hendelsene under våren 1940. Hadde det ikke vært interessant å kunne følge dette via et kartgrensesnitt med AR-funksjonalitet når du flyver opp over Østerdalen eller Gudbrandsdalen? Se ut av vinduet eller ned gjennom flykroppen og finn ut av hvor det var kamphandlinger, hva heter stedene, hvor krasjede flyene, hvorfor skjedde det slik akkurat der og da?

1 Øyeblikksbilde fra fly situasjonen over Europa klokken 15:15 mandag 19/11 -2012 (kilde www.flightradar24.com)

1 Øyeblikksbilde fra fly situasjonen over Europa klokken 15:15 mandag 19/11 -2012 (kilde http://www.flightradar24.com)


Tenk deg videre at denne «opplevelse» og dette innhold kunne du bestille samtidig som du booker din billett hos SAS, Norwegian eller NSB. Eller at du kunne gjøre det via NRK sin nye trafikkportal via veinummer eller navn på steder (jeg skal fra Halden til Åndalsnes og vil kjøre denne veien). Muligheten for å samarbeide rundt dette i retning av kultur og næring og verdiskapning virker spennende. Hva med de 18 Nasjonale turistvegene og en promotering av slike pakker i forbindelse med dem?

Skulle ikke du kunne tenkt deg og betale en mindre sum for en slik «Edutainment-pakke»? Det skulle jeg! Spesielt om du i tillegg hadde «flust» av temaer og innholdspakker å velge fra:
• Krigshistorie og annen kulturhistorie i tematiske pakker som forteller om stedene, personene, hendelsene, sedene osv.
• Geografi og naturhistorie med informasjon om fjell, vann, steder, geologi, flora, fauna og annet
• Pakker om arkitektur og bygninger
• Pakker om oppskrifter og kulinarisk informasjon
• Folketellinger og informasjon om hvor folk bodde og når
• Pakker om kunst, kunstnere, skulptur, gallerier og annet
• Listen og mulighetene tar ikke slutt….

Alt pakke inn i et godt grensesnitt og formidlet og fortalt på en engasjerende og gøyal måte. Teknikken er der! Dataen og innholdet er der! Og jeg tror at interessen også er det! En indikasjon på det er det faktum at Twitterkontoet @RealTimeWWII som live-twitrer “…the 2nd World War, as it happens on this date & time in 1940,& for 5 years to come” har 263.775 følgere (19/11-2012) fra hele verden. 263.755 personer som følger med og er interesserte!

Tenk å fly til USA og kunne se ned gjennom planet via en AR-visning og se hvor Golfstrømmen går, hvor Titanic sank, hvor ubåtskriget under Andre verdenskrig faktisk foregikk, hva oljeplattformene ligger og heter, hvor Doggers banker ligger og hva det er osv. m.m. ++. Og i tillegg til å kunne se hvor, også få mer informasjon om de enkelte punktene, få kontekst og fakta, få fortellinger, sammenheng og relasjoner.

Skulle du likt det? Det skulle jeg!

Reklamer

Stikkord:

Kategorier: App, Åpne data, Fly, hackathon, Hvis jeg kunne hacke så.., Tog

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sentralt stedsnavn register | kulturognaturreise.no - 20. november 2012

    […] presenterer vi også de forskjellige databasene som er med i prosjektet. . Neste innlegg er av Anders Olsson ønsker seg en kultur og naturAPP til bla Fly. Forrige innlegg av Sarah McSeveny-Åril: “Et digitalt […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s