Hvor godt liker du dette?

Er det første gang du hører om undersøkelsen? Se her

Dette var det første spørsmålet vi stilte til hvert innholdspunkt. Smilefjesene (til høyre) var valgalternativene du stod ovenfor. Tallene under er hentet ut på gjennomsnitt av 65 stk, så den er på ingen måte representativ for Norges befolkning, allikevel så håper vi på å få noen pekepinner på videre arbeid.

Forklaring til grafene:

  1. Svært tilfreds
  2. Lite tilfreds
  3. Nøytral
  4. Tilfreds
  5. Svært tilfreds

Vi har spurt etter litt bakgrunnsstoff om hver enkelt

  • Alder
  • Kjønn
  • Interesse for kultur og natur
  • Arbeid innen kultur og natur

Hardangerjøkulen

Hardangerjøkulen Natur Digitalt fortalt Fagtekst Bilde/tekst Rallarvegen

Hardangerjøkulen får litt over midt på treet av alle (den blå nederste streken). Det vil si mellom nøytral og tilfreds. Fortellingen er skrevet av en fagperson om temaet sitt og kan være tenkes å være litt for faglig eller litt for lite populærvitenskaplig. De som liker denne best er de som ikke jobber med kultur og er mellom 50-59 år. Gledelig må det og være at den når også høyt opp på de som har svart «Nei, jeg er ikke interessert informasjon om natur». De som liker den dårligist er de mellom 40-49 som jobber med natur.

St. Nikolas kirkeruin.

St. Nikolas kirkeruin Kultur YouTube Digital guiding Video, animasjon Østfoldmuseene

Dette punktet er svært gjevnt likt og ligger tettere opp til tilfreds enn Hardangerjøkulen. Denne digitale guidingen skiller seg negativt  ut på de som har svart «Nei, jeg er ikke interessert informasjon om kultur». Disse er er lite tilfreds. De som jobber med natur og de mellom 40-49 stiller seg nøytrale.

Bohemens død

Bohemens død Kultur Digitalt fortalt Digital fortelling Video av bilde, tekst, stemme og lyd Munch-museet

Denne kom best ut med nesten score tilfreds for alle. Helt spesielt kan vi se at det er kun Bohemens død (sammen med Tinghaug) som gjennomsnittlig har fått «Svært lite tilfreds». De som har svart dette er de som har svart «Nei, jeg er ikke interessert informasjon om kultur».  Bohemens død kan kanskje tenkes å være laget for noen som i utgangspunktet er interessert. Jeg er interessert i tankr på hvordan dere ville formidlet noe ligende til et i utgangspunktet ikke interessert publikum.

Akerselva digitalt

Akerselva digitalt Kultur Industrimuseum Digital fortelling Tekst, flere lydspor Akerselva digitalt/Kultur- og naturreise

Dette punktet gjør det over gjennomsittet bra, men har i likhet med Bohemens død har den noe å hente på formidling til de som i utgangspunktet ikke er intr i kultur. De som er 60-60 liker fortellingen best og likker mellom tilfreds og svært tilfreds.

Tinghaug

Tinghaug Kultur Kulturminesøk Fagtekst Tekst  Kultur- og naturreise

Tinghaug er skrevet som en forvaltningstekst av fagfolk uten å være påtenkt formidling. Dette bærer også teksten preg av her og kommer dårligst ut i spørsmålet «Hvor godt liker du dette». Denne i likhet med vinneren av spørsmålet, Bohemens død» har fått  Svært lite tilfreds av de som ikke er interessert i informasjon om kultur. De som liker dette best er de 50-59 og de som har svart «Nei, jeg er ikke interessert i informasjon om natur».

Villrein

Villrein Natur Faktaark Direktorat for naturforvaltning (Nå: Miljødirektoratet) Formidlingstekst Bilde/tekst  Kultur- og naturreise

Informasjonen om Villrein kommer blant de lavesteut på rangeringen og ligger på rundt nøytralt.

Samme tall sett i annen rekkefølge

Her har vi snudd litt på sorteringa og kan se at det er de mellom 60-69 som er mest positive, mens det er de som ikke er interessert i informasjon om kultur som er mest utilfreds.

Når vi ser under alle som har svart under ett så ser vi at alle fortellingene ligge mellom nøytralt og tilfreds bortsett fra Villrein og Tinghaug som ligger mellom lite tilfreds og nøytral.

I de neste innleggene om undersøkelsen så skal vi gå inn på hver fortelling og så på kommentarene som er gitt.

Reklamer

Kategorier: Brukermålinger, Questback på innhold høst 2012

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s