Digital fortelling som pedagogisk metode

I siste nummer av «Synkron – Magasin for innovativ utdanning»  er digital fortelling viet flere sider. Her er reportasje fra bruk av metoden på Høgskolen i Oslo og Akershus hvor den er tatt i bruk i flere fag, blant annet på helsefag, i førskolelærerutdanning og i medier og kommunikasjonsfag.

Og det omtale av to nye bøker om digital fortelling. «En viktig begivenhet for oss som allerede har fått smak for digitale fortellinger (DF) som metode for refleksjon, læring og formidling. Og kanskje enda viktigere for dere som ennå ikke har smakt på den: Vi har nå fått ikke bare en, men to – både i form og innhold forskjellige – norske bøker om bruk av DF i skole og utdanning» uttaler Bjarne  Nærum ved Høgskolen i Telemark. Han viser også til betydningen Kulturrådets satsning Digitalt fortalt (igangsatt 2009 av ABM-utvikling) har .

Det er Grete Jamissen som har redigert boken “Digitalt fortalte historier”, sammen med Kristin Holte Haug og Carsten Ohlmann, alle fra Høgskolen i Oslo og Akershus. Boken er en grundig og bredt sammensatt artikkelsamling, med mange forfattere og et  personlige forord av Joe Lambert, en av opphavsmennene til metoden på begynnelsen av 1990-tallet.

Den andre boken er ”Digitale fortellinger i skolen” av Rolf K. Baltzersen, Høgskolen i Østfold. Den er publisert som “wikibok” på nettstedet Wikibøker.  Wikibok-formatet gjør det mulig for alle å videreutvikle og tilpasse teksten, og også skreddersy pdf-versjoner gratis og bestille proffe opptrykk.

Les Nærums anmeldelser og reportasjen fra HioA her.

Reklamer

Kategorier: Brukere, Digital fortalt, Høgskolen i Telemark, Høyskolen i Oslo og Akershus, Kulturrådet, Sosiale medier, Wikipedia

Forfatter:Sidsel Hindal

Kultur- og naturreise medarbeider i Norsk kulturråd.

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s