ECLAP 2012 – 1. International conference on Information Technologies for Performing Arts, Media Access and Entertainment.

Firenze i begynnelsen av mai er et utmerket sted å tilbringe noen dager med kollegaer fra hele Europa. Tema for konferansen: fokus på digitalt innhold, åpne data og kreativitet.

Dagens første keynote speaker fra Europea kommisjonen, Thomas Jaeger, understreket Europeanas mål om å nå 30 millioner digitaliserte objekt innen 2015. Et hovedpoeng var rettigheter og åpne lisenser for å sikre gjenbruk av materiale også for tredjeparter, altså til kommersiell bruk.

Diskusjonen etterpå gikk på innføring av Europeana lisensen for metadata og på institusjoners bruk av copyright på eget innholdsmateriale. Åpne lisenser på metadata virker det som de fleste slutter seg til, men flere uttrykte usikkerhet knyttet til kommersiell bruk. Redsel for å miste kontroll, kanskje særlig med konteksten materiale vil bli brukt i. Med andre ord, samme diskusjon som vi har hjemme.

Uansett, klar melding: åpne lisenser er veien å gå og Europeana trykker virkelig på for å få til dette til og for å åpne for kommersiell bruk av kulturarvsmateriale.
Flere rapporter kommer!

Reklamer

Kategorier: ECLAP 2012

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s