Lokalhistorisk wiki – en interessant ressurs

Vi har tidligere meldt at 1. mars var en aktiv møtedag her i prosjektgruppen. Ett av dagens konstruktive møter var med Marianne Wiig og Marthe Glad Munch-Møller fra
Norsk lokalhistorisk instiutt og lokalhistoriewiki.no. Til stede var også Kulturrådet representert ved Digitalt fortalt og Digitalt museum.

Lokalhistoriewikien er en omfattende tjeneste med over 11 000 artikler og 15 500 bilder. Aktive bidragsytere skriver tekster om et bredt antall temaer. Utganspunktet er lokalhistorisk relevans.
Historieinteressen er stor i dette landet og sidene er godt besøkt, og dette er et godt utgangspunkt for et samarbeid. Ressurser er til å for å deles er et godt motto både for lokalhistoriewiki.no og Kultur- og naturreise.

Lokalhistoriewiki er i innledende fase med å stedfeste artiklene. Det vil gjøre gjenbruk av innhold inn i Kultur- og naturreise interessant, og vi vil derfor dele erfaringer og bidra til at kartfestingen følger standarder som gjør gjenbruk enkel. Lokalhistoriekwiki har et nært samarbeid med Wikipedia med hensyn til lenking av artikler. Både lokalhistoriewiki og Digitalt fortalt og Digitalt museum ser det som interssant å inngå et lignende samarbeid, og vil følge opp dialogen. De vil bygge på pågående arbeid mellom Wikipedia og Digitalt museum.

Reklamer

Kategorier: Andre prosjekt, Digital fortalt, DigitaltMuseum, Kart, Samarbeid

Forfatter:Sidsel Hindal

Kultur- og naturreise medarbeider i Norsk kulturråd.

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s