QR-kodebruk litt kjapt – har noen bedre tips?

qr kode som tar deg til innlegg om hvordan lage QR-kode

Innlegg om hvordan lage QR-kode

Allerførst. Når du skal bruke QR-kode, utstilling eller hva det måtte være. Det må ha en funksjon. En QR-kode for spenningens skyld eller kun for å prøve et nytt grep har allerede blitt litt passé. Poenget med en QR-kode er å vise noen et ekstra lag med informasjon, noe som ikke ellers er mulig med de mediene man har til gjengelig. QR-koden må gi noe mer. Så hva er poenget ditt med en QR-kode? Hva er det du raskt vil få frem av innhold som du ikke kan få frem ellers?  I tillegg bør du være ærlig på hva som er bak QR-koden. Hvis du kun får presentert en QR-kode uten informasjon om hva som er bak, hvorfor skal du gå inn? Spenningen i å åpne en ukjent QR-kode i seg selv er minimal. Det vil ikke si at du ikke kan lage en skattejakt med QR-koder, da er forventningen om hva som er bak allerede gitt.

Uansett hva du skal vise med en QR-kode er det viktig at du der du lander med telefonen eller nettbrett er tilpasset for dette bruk. En vanlig nettside som ikke skaleres ned er derfor et dårlig valg.

Så hva med den som skal bruke QR-koden? Har du mye data som skal vises er det kanskje greit å sette opp et åpent WiFi. Ja, kanskje også for de som ikke allerede har en QR-kode installert. Noen har mobilabonnement med ganske lave datakostnader, mens de med utenlandske abonnement får kanskje en skyhøy regning. I tillegg bør du tenke på hva slags dekning det er der du er, sjekk feks Telenor. I verste fall er det ikke dekning i det hele tatt. Da må du ha WiFi. Kanskje du har så mye data at det koster og tar lang tid?

En annen ting er om det fungerer uten å bruke en smarttelfon. Bør du ha en til utlån til de som ikke har? Ekskluderer du noen?

Men jeg er for QR-koder, misforstå meg rett. Det gir en fantastisk mulighet til å vise frem feks små videosnutter, eller digitalt materiale som man ikke har mulighet til å få ut fysisk av kostnader eller plasshensyn.

Reklamer

Kategorier: QR-kode

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

3 kommentarer den “QR-kodebruk litt kjapt – har noen bedre tips?”

 1. Marit Kjeksrud Amundsen
  8. mai 2012 kl. 9.18 #

  NRK beta har også tatt opp problematikken – og her det mange gode innspill i kommentarfeltet. Vurderer du å bruke QR-kode – se her!

  http://nrkbeta.no/2012/05/07/qr-koden-mest-tull/#comment-113699

 2. Marit Kjeksrud Amundsen
  3. mai 2012 kl. 2.18 #

  Fint innlegg om misbruk av QR-koder: http://adalyzed.com/?p=63

Trackbacks/Pingbacks

 1. QR-kode – hvordan skal det presenteres på plakat? | kulturognaturreise.no - 20. mars 2013

  […] Her på bloggen – og hos NRK Beta har jeg diskutert en del rundt QR-koder: […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s