Workshop i Bø/Sauherad

På et tog sørover en tidlig lørdags morgen satt fire spente damer: Eli fra Riksantikvaren, Siri, Sidsel og jeg. Hva venter oss? Vel, det skal jeg si deg. En stor gjeng med glade ildsjeler som vil dele av sin lokale kunnskap. Så nå tenkte jeg skulle skrive fortløpene fra dagen.

Først ønsker Eivind Lønheim velkommen og Siri forteller om prosjektet sentralt og de andre pilotene. Eli forteller litt om hvorfor Bø/Sauherad er valgt ut som pilot i prosjektet: Her har frivillige jobbet aktivt med kulturregisteringer.

Sindre kommer så på og forklarer om de fire rutene eller løypene som er valgt for testing i prosjetket: Kjærlighetsstien og Gamle Gata på Gvarv, Evju Bygdetun til Tange, Bø Museum til Kvennøya og Evjudalen. Sindre trekker frem Bø Turlag som et eksempel på arbeid som er gjort rundt Kvennøya.

Etter en liten pause med gode samtaler, kaffe og frukt var det Sidsel og mins tur. Vi tegna og forklart, viste film hvordan evenutelle sluttprodukt kan bli. Her fikk vi flere gode samtaler blant annet om hvilken dialekt som bør brukes.

Så kommer lunsjen – med blant annet innslag fra seniordans.

Etter lunsj starter gruppearbeider. Seks grupper samler seg om hver sine kart. Vi finner frem til mange spennende plasser og artige historier. Narekollen, Anne Brua, pokerhaugen for å nevne noen få. Dette blir helt klart veldig bra!

To diplomer ble delt ut til Narekollensvenner: Kittel Dyrud  og Sveinung Lindtveit med familie

Ola Wergeland Krog forteller om Kulturminnebasen og er særlig opptatt av datafangsten for å samle inn før det forsvinner.  Ta bilde av kulturminne og kartfest dette, eller sjekke dette hvis det er eksisterene. Alle denne faktainformasjonen, som denne basen representerer, ligger i bunnen for prosjektet sammen med bearbeida fortellinger. Bø og Sauherad kommune ser på mulighet for kurs Kulturminnebasen. I tillegg kommer kurs i digitalefortellinger.

Eivind oppsummerer det bra: Dette var en bra dag, flott med så mange som stiller opp. Spennende å se hva som kan skje videre i prosjektet – og samarbeid med det nasjonale prosjektet og kommunene.

Reklamer

Kategorier: Bø og Sauherad, Workshop

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s