Arbeidet i Bø og Sauherad er godt i gang – rapport fra møte med den lokale prosjektgruppen 23. januar

Kvinnesterk gruppe fra Oslo – Siri Slettvåg, Marit Kjeksrud Amundsen og undertegnede fra prosjektgruppen samt Eli Lundquist fra Riksantikvaren satte seg i går på toget til Bø i Telemark.

Planlegging på toget mens vi beveget oss gjennom et  vakkert «Kittelsenlandskap». Varm velkomst av den lokale prosjektgruppen – Hilda Sørum (kultursjef i Sauherad), Hilde Pedersen (kultursjef i ) og koordinator Sindre Flø. Sistnevnte ble ansatt i ekspressfart før jul. Viktig ressursperson for å sikre gjennomføringen. Også veldig positivt at rådmann Åse Egeland fra Bø kommune kom innom for lunsj. Den gode forankringen i kommunene er en meget viktig forutsetning for gjennomføring av piloten og sikring av et langsiktig perspektiv på utviklingsarbeidet.

Denne lysbildefremvisningen krever JavaScript.

Bø hotell er vanligvis et travel sted, men i går hadde vi hotellet for oss selv. Aktiv utnyttelse av dagen til gjennomgang av status, hvordan få til godt samarbeid og god kommunikasjon internt og eksternt. Men ikke minst fikk vi en god diskujon om hvilke steder og målgrupper piloten i Telemark skal fokusere på. Planen skal være klar til 31. mars. Mange problemstillinger å diskutere.

Lokalt er de kommet godt i gang med konkretisering, og når det gjelder innhold er regionen et overflødighetshorn. De frivillige innen kulturminneregistrering har lagt ned et omfattende og viktig arbeid. Og de er ivrig etter å gjør mer. Museene sitter på samlinger og kompetanse. Hva med musikk, kunst, litteratur – hvordan få det inn i fortellingene? Og koblingen til naturdatane blir spennende. Og turgåing har også betydning for vår fysiske helse. Som dere skjønner var det mye vi snakket om.

Vi har stor tro på en spennende arbeidsprosess med prøving og feiling. Og den lokale og regionale pressen er interessert. Dag 2 hadde Sindre Flø avtale med Varden, og i går var TA og Bø blad invitert inn. Vi følger opp med lenker til omtaler. QR-koder ble testet ut, og der lærte vi at ikke alle journalister har en smarttelefon. Viktig lærdom det.

Allerede 4. februar setter vi oss på toget for en ny tur til Bø. Da i anledning samling for frivillige kulturnminnearbeidere og andre hvor vi ser nærmere på hvordan sikre et godt samarbeid mellom lokal pilot og det nasjonale prosjektet. Og ikke minst skal forsamlingen komme med konkrete innspill til innhold til rutene i den lokale piloten. Som Hilde Pedersen sier «Uten de frivilliges innsats; ingen Kultur- og naturreise i Bø og Sauherad». Eivind Lønheim, igangsetter av den frivillige kulturminnregistreingen skal lede seminaret. Blogginnlegg om denne dagen kommer.

Reklamer

Kategorier: Bø og Sauherad, Daglig gang, Partnere

Forfatter:Sidsel Hindal

Kultur- og naturreise medarbeider i Norsk kulturråd.

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fagdata eller fortellinger – inntrykk fra faggruppemøtet i Trondheim « kulturognaturreise - 28. januar 2012

    […] Bø/Sauherad-piloten er godt i gang, og Akerselva fikk en flying start med demontrasjonen for kultur- og miljøstatsrådene i september 2011. er i oppstarten, med stor tilgang på gode data. Dovrepiloten har en entusiastisk og utolmodig lokal forankring, og den store utfordingen blir å etablere den lokale organisasjonen sammen med partnerne (i første rekke DN og SK) og prosjektgruppa. Det vider løpet for dette ble avtalt, slik at vi på seminaret 16. februar på Dovre kan presentere et forslag til organisering, fordeling av ansvar og framdriftsplan. Del dette:TwitterFacebookE-postLik dette:LikeBli den første til å like denne artikkelen. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s