App – noen innledende utfordringer

Statens Kartverk leder teknisk faggruppe i prosjektet Kultur- og naturreise. Onsdag 11. januar 2011 troppet det opp mann- og kvinnesterke for å diskutere begynnelsen. Det ble presenter forskjellige tema, men akkurat i dag tenkte jeg å ta frem noen av utfordringene i prosjektet mht plattformvalg og roaming.

Håvard Sataøen arbeider for Statens Kartverk og er mannen bak Norgeskart-appen. Håvard påpekte at hvis man skal utvikle en app nå bør den utvikles både for iOS, Android og Windows Phone 7. Utfordringene her er at bygge på forskjellig programeringspråk som støtter eller ikke støtter forskjellig. Et velkjent eksempel her er at iOS ikke støtter flash. Her må man velge filtyper som er støttet av alle tre fra infodatabasene. Hvis man går inn på AR-teknologien er det også noe nøtter som må knekkes og noen veivalg som må tas. Håvard viste til at Wikitude hadde støtte i både iOS, Android og Windows Phone 7 i motsetning til MiXARE, Layar og Qualcomm.

En annen utfordring som Hårvard tok opp er dette med roaming. For de med norske mobilabonnement er det relativt mye billigere bruke roaming enn det det er for utenlandske brukere. Men en annen utfordring kan være dekningsgraden. Telenor har en utmerket tjeneste: dekningskart. Uten å kjenne til Telenors plan for ytterligere dekning kan det tenkes at det bør være mulig å laste ned en app med alt innhold på forhånd. Da bør det være mulig å ha en eller flere trådløse soner i nærheten hvor du enkelt kan laste ned det du trenger.

deknigskart 3g dovre bø-sauherad akerselva

deknigskart 3g dovre bø-sauherad akerselva

http://www.telenor.no/privat/dekning/

Reklamer

Kategorier: App, Teknologi

Forfatter:Marit Kjeksrud Amundsen

Seniorrådgiverer i "Kultur- og naturreise"

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s