Pilot Akerselva

Akerselva ved Nedre Foss. Foto: Trym Asserson / Flickr

Akerselvapiloten er institusjonenes pilot, og har tilgang til et omfattende innhold fra bl.a. Oslo byarkiv, Oslo Museum, Norsk Teknisk Museum, Kulturrådet og Riksantikvaren. Piloten skal prøve ut mobil formidling i byer og tettbygde strøk, og skal utvikle gode funksjoner for utvalg og filtrering av innhold, avhengig av hva brukeren er interessert i.

Akerselva Digitalt er en vandringsguide til Akerselvas industrihistorie.  Guiden er produsert av Norsk Teknisk Museum og Oslo Museum, og alt innholdet er publisert på www.akerselva.net . Innholdet er også tilgjengelig med tekst, bilder, kilder og tilbakemeldingsfunksjoner på www.industrimuseum.no.

Innholdet i Akerselva Digitalt er også tilgjengelig som et eget lag i Layar (på mobiltelefon).

Akerselva Digitalt er støttet av Norsk kulturråd som en del av Kultur- og naturreise-prosjektet.

1. september 2011 arrangerte prosjektet en rusletur langs Akerselva, primært for de to statsrådene i Miljøvern- og Kulturdepartementet, men også for alle samarbeidspartnerne og andre interessenter. Les mer om rusleturen i dette innlegget.

På strekningen mellom Blå og Doga er det etablert ca. 30 informasjonspunkter, og disse kan du sjekke selv med din egen mobiltelefon. Alle informasjonspunktene er også tilgjengelige på nett som Indigoturen på industrimuseum.no.

Hvis du går langs Akerselva kan du få fram informasjonen via Augmented Reality og standardprogrammet Layar. Layarmå du installere på telefonen, fra AppStore eller Google Play Store.

I Layar kan du søke frem Indigoturen (utgiver Norsk Teknisk Museum). Deretter klikker du på laget og åpner det i Layar. Du kan få presentert informasjonen som en liste, ved å velge i et kart eller som Augmented Reality ved å velge objekter på skjermen når du peker med telefonen (kameraet) i ulike retninger:

Legg også inn Indigoturen http://www.industrimuseum.no/seksjoner/kulturminneruter#/indigoturen/mobile som en favoritt i nettleseren på mobilen, så du kan sjekke informasjonspunktene på denne måten også.

Sjekk erfaringene til prosjektgruppa fra en tilsvarende tur, og legg gjerne igjen dine egne erfaringer i kommentarfeltet under!

Se nyheter fra Akerselva her

Se Akerselva-tavla vår på Pinterest

Stikkord: ,

Kategorier: Akerselva

Forfatter:Lars Rogstad

Riksantikvaren

Abonner

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. HistoryPin – sjekk gamle bilder i dagens miljø | kulturognaturreise.no - 19. juli 2012

    […] Kultur- og naturreise vil benytte Historypin som testkanal for visning av historiske bilder sammen med dagens gatebilde. Vi vil publisere flere bilder, og da særlig knyttet til Akerselva-piloten. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s